Mestres, gràcies per voler millorar l'educació!

"Això demostra una convicció per part de totes. A més, els viatges només són una part d'aquesta millora permanent"

Imatge d'unes bosses en una aula
Imatge d'unes bosses en una aula | Arxiu
Junta de l'AMPA de l'EBM Balàfia
08 d'abril del 2017
Actualitzat a les 22:26h
Des de la junta de l'AMPA de l'Escola Bressol Municipal Balàfia volem reconèixer i agrair públicament l'empenta de l'equip educatiu del centre. Per la feina diària i del procés creatiu que està portant a terme amb la vista posada a la millora permanent de la nostra escola, per intentar ajustar-se més i millor a les necessitats dels nostres fills, perquè assoleixin més autonomia, seguretat, autoestima, benestar...

Emmirallant-se en experiències que aposten per una major implicació de les famílies i una relació estreta entre els diferents agents. Per poder innovar les mestres han impulsat, entre altres coses, dos projectes Erasmus+ de la UE amb la voluntat de conèixer el funcionament d'algunes escoles punteres a nivell europeu. El darrer viatge va ser la setmana passada per visitar el Nido Scuola Clorofilla, a Milà. Abans havien anat dos cops a Anglaterra: un a la High House Nursery d'Stansted i un altre a la House of Objects de Newcastle. També han visitat Itàlia per veure com es treballa a Reggio Emilia, on hi ha un model de referència a escala internacional.

Això s'afegeix a les experiències que van conèixer el curs passat amb un viatge a Escòcia, per veure la Woodland Outdoor Kindergartens de Glasgow, un a Anglaterra, per a la Bowburn Infant and Nursery, i un altre a Noruega, per la FUS Kulturparken AS Barnehagen d'Oslo.
Cal valorar que aquestes ganes de millora i de repensar el fet educatiu suposen un esforç extra per a tot l'equip. Les mestres que han marxat han hagut de buscar com conciliar els seus àmbits personal i familiar i les que s'han quedat atenent els nostres fills han hagut d'assumir funcions de les seues companyes.

Això demostra una convicció per part de totes. A més, els viatges només són una part d'aquesta millora permanent. També van fent altres accions formatives, assisteixen a jornades i congressos, grups d'intercanvi, reunions... I sovint han d'acabar fent-se en hores fora del seu horari laboral i assumint-ne les despeses.

Per tot plegat, animem a tot l'equip educatiu a continuar amb força en aquesta gran tasca de replantejament i, sobretot, volem agrair-los tot l'esforç demostrat dia rere dia amb els nostres fills.