David Trueba: «El concepte de veritat està en crisi»

El director de cinema clou la setmana de la comunicació de la UdL

Redacció
07 d'abril del 2017
Actualitzat a les 10:45h
David Trueba, durant la seva conferència
David Trueba, durant la seva conferència | UdL
La conferència impartida pel director David Trueba en el marc de a 14 setmana de la comunicació de la UdL ha estat una exposició exhaustiva dels seus pensaments sobre el que ell ha anomenat "la preveritat", acompanyats amb referències a la seva vida. Ha volgut tractar aquest tema perquè creu que actualment "el concepte de veritat està en crisi".

Trueba ha definit la preveritat de diverses maneres, com el fet previ a ser comunicat, avançar-se o tractar de recuperar la veritat perduda; aquesta, té una clara influència de la persona que se t'està dirigint. Enllaçant-ho amb la preveritat, Trueba, també ha volgut fer incidència a la realitat i la postveritat.

A més, Trueba, ha parlat sobre com la ficció també serveix per construir la realitat, exemplificant-ho amb una de les sèries amb més èxit, ¿Qué fue de Jorge Sanz? (2010). El director ha explicat que al llarg de la seva carrera professional ha hagut d'insistir i ser perseverant amb les idees i projectes, i que tot i així considera que ha comès errors.

Trueba ha volgut acabar la conferència donant un consell a tots els assistents, "fieu-vos de les vostres intuïcions, d'allò que creieu que en aquell moment pot funcionar. No feu cas del que la gent creu que agradarà".