L'empresa Tornafruit de Tornabous obté el 1r Premi Internacional a la Millor Poma Golden

El concurs, avalat per l'IRTA, pretén que els consumidor valorin més el sabor i el gust de la fruita a l'hora de comprar-la

Redacció
06 d'abril del 2017
Actualitzat a la 13:39h
El responsable de la fruita dolça de JARC-COAG fent entrega del premi
El responsable de la fruita dolça de JARC-COAG fent entrega del premi | ACN
L'empresa Tornafruit de Tornabous (Urgell) ha estat distingida amb el Primer Premi Internacional a la Millor Poma Golden, convocat JARC-COAG amb l'aval de l'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), amb la voluntat que el consumidor, més enllà d'altres aspectes, també valori el sabor i el gust de la fruita a l'hora de comprar-la.

Un total de 14 pomes es van presentar en aquesta primera edició del certamen, 12 procedents de Catalunya i dues d'altres zones de l'Estat, i un panell d'experts de l'IRTA va seleccionar les cinc finalistes. Aquest dijous a la Diputació de Lleida s'ha donat a conèixer la poma Golden guanyadora, la més dolça de les que optaven al premi però que també destaca "pel seu elevat sabor i per una textura equilibrada, sucosa i crocant".

D'altra banda, la firma l'Horta de Barbens d'aquesta localitat del Pla d'Urgell ha rebut una placa de reconeixement després que la seva poma Golden fos escollida la guanyadora del tast popular que es va dur a terme el 24 de març a Lleida.