La Crida per Lleida alerta del tancament de l'entitat «Dona Samaritana»

El col·lectiu prestava serveis per atendre a dones i els seus infants en situació de violència masclista i dones en situació de sense llar

Redacció
06 d'abril del 2017
Actualitzat a la 13:24h
Els dos regidors de la Crida per Lleida
Els dos regidors de la Crida per Lleida | Àlvar Llobet
La Crida per Lleida- CUP ha estat coneixedora que "Dona Samaritana", entitat de l’església evangelista Bíblia Oberta, que prestava serveis per atendre a dones i els seus infants en situació de violència masclista i dones en situació de sense llar, ha acomiadat a totes les professionals que hi treballaven i ha decidit tancar les portes, donant de marge un mes per a què les administracions que hi deriven re-ubiquin a les usuàries. Les dones es troben actualment en el Centre sota el control d’un capellà evangelista i voluntaris d’aquesta església i sense la protecció continuada de serveis socials.

La formació ha indicat que l'Ajuntament de Lleida s’ha negat contínuament a tenir un servei d’emergència i l’ha cedit a una entitat privada que no compleix els requisits per a realitzar aquest servei. A més mai s’ha realitzat un conveni amb l’entitat, sinó que s’ha fet a través de contractes de 3 o 6 mesos, tot i saber que és un servei d’emergència que ha d’estar sempre disponible.

La Crida ha fet denuncies constants sobre aquesta entitat i va presentar una moció el mes de novembre de 2015 per al compliment de la Llei 5/2008, de 24 d’abril , del dret de les dones a eradicar la violència masclista, al constatar que a Lleida "no es complia la garantia de drets de les dones i els seus infants que patien violència masclista i es trobaven també en situació de sense llar".