Endesa diu que les inversions a Lleida són suficients

La companyia respon el ministre d'Industria, que va culpar-la dels talls elèctrics

Redacció
06 d'abril del 2017
Actualitzat a les 9:46h
Endesa no està disposada a invertir més diners a la demarcació de Lleida dels que toquen. La companyia considera que les inversions que ha fet al territori són suficients, i ha contestat d'aquesta manera al ministre d'Industria, Álvaro Nadal, que va culpar la companyia de les apagades en diversos municipis lleidatans. Nadal va fer aquestes declaracions al Senat a una pregunta d'ERC.

​Des de la formació es va impulsar la Declaració de Montoliu de Segarra, un text que "manifesta la indignació després dels continus talls de llum que sempre afecten als nostres municipis, el poc manteniment que les empreses elèctriques i de telefonia duen a terme, la falta de previsió per part de les companyies i la resposta lenta davant els greus fets d'aquest passat cap de setmana".

​Per la seva banda, la Diputació de Lleida es va comprometre a convocar una reunió amb Endesa, amb la participació dels responsables de les comarques lleidatanes més afectades pels talls de llum del cap de setmana com a conseqüència de la nevada i d'algun representant d'Empresa i Coneixement, per tal de reclamar a la companyia una avaluació de l'estat de les xarxes de distribució elèctrica de la demarcació i, a partir d'aquí, exigir-li que porti a terme totes "les mesures necessàries perquè una situació com aquesta no torni a succeir".