Obres

Territori i Sostenibilitat licita obres de millora de la seguretat viària a la C-12, a Alfés

Els treballs, que començaran a la tardor i s'allargaran quatre mesos, consistiran en la construcció de dues rotondes tancades en els dos accessos al nucli urbà

per Redacció, 5 d'abril de 2017 a les 18:53 |
Plànol del punt de la C-12, a Alfés | Territori i Sostenibilitat
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la licitació d'obres de millora de la seguretat viària i de l'accessibilitat a la C-12 al seu pas per Alfés (Segrià), per un import de 925.000 euros. Es preveu que els treballs, que consistiran en la formació de dues rotondes, comencin la tardor vinent i tinguin un termini de quatre mesos.

Els nous giratoris, que passaran de ser rotondes partides a rotondes tancades, tindran un diàmetre de 52 metres, fins a la línia blanca. La calçada anular estarà formada per dos carrils de 4 metres, amb un voral exterior d'1 metre i un voral interior de 0,5 metres. El metre exterior de l'illot central serà trepitjable. Els treballs es completaran amb les tasques de drenatge, senyalització i enllumenat de les rotondes, així com l'estesa de terra vegetal i les hidrosembres als illots centrals.

 
La C-12 (Eix Occidental) passa per Alfés amb una variant al costat est del nucli urbà. Per accedir-hi, hi ha dues interseccions, al sud i al nord del municipi. Els encreuaments estan formats per rotondes partides i, per fer els girs a l'esquerra, cal travessar el tronc de la carretera. Per facilitar les maniobres i millorar la seguretat en aquest àmbit, que registra un trànsit de 5.700 vehicles diaris, Territori i Sostenibilitat ha previst la transformació d'aquestes dues rotondes partides en rotondes tancades.

 

Participació