Detingut l'entrenador de l'Eldenc pel presumpte frau del partit contra el Barça B

El lleidatà Cheikh Saad denuncia que el seu equip va vendre el partit contra el Barça B, que va acabar 12 a 0 | Els jugadors implicats podrien haver cobrat entre 50.000 i 60.000 euros

Filippo Di Pierro
Filippo Di Pierro | Eldenc CF
Redacció
04 d'abril del 2017
Actualitzat a les 11:43h
L'escàndol per al presumpte frau al partit Barça B-Eldenc, que va acabar amb un 12-0, comença a tenir conseqüències. La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí l'entrenador de l'equip alacantí, l'italià Filippo Di Pierro, acusat de corrupció entre particulars.


El jugador lleidatà d'origen maurità de l'Eldenc CF, Cheikh Saad, ha denunciat aquest dilluns la compra del partit que el seu equip va disputar el passat dissabte contra el Barça B i que a acabar amb el resultat de 12 a 0. El futbolista ha assegurat a RAC1 que abans del matx li van comunicar a un company el suborn, relacionat amb apostes esportives, alhora que li van preguntar si volia formar part de l'onze inicial. "Si jugues t'has de deixar fer gols", li van dir.

Saad ha dit que l'altre futbolista va dir que no, per la qual cosa l'entrenador el va treure de l'equip titular de la mateixa manera que ho va fer amb ell. "A mi ja no m'ho van preguntar perquè haguessin tingut un problema abans de començar", ha indicat. En declaracions a l'emissora, Saad ha denunciat que fins a quatre jugadors del conjunt valencià estan implicats en la compra del partit, i que es va negar a sortir al terreny de joc quan l'entrenador li va indicar.

El futbolista ha assegurat que ha rebut amenaces, si bé ha indicat que té intenció d'explicar tot el que està passant al club, cuer del grup tercer de la Segona B. Saad ha deixat clar que la compra del partit no inclou els jugadors del Barça B, "que van fer la seva feina de marcar gols".

La junta gestora de l'Eldenc CF s'ha posat en contacte amb la Lliga de Futbol Professional per a què investigui si hi va haver alguna irregularitat. El club, tal com ha informat en un comunicat, també ha decidit rescindir el contracte amb el grup inversor italià que tenien subscrit i que podria estar al darrere de les presumptes apostes, i ha dria estar darrere de les presumptes apostes), i ha suspès cautelarment l'activitat esportiva del primer equip. 

David Aguilar, president de l'Eldenc, ha dit en declaracions a RAC1 que el partit amb el Barça no havia estat l'únic cas i que hi podrien haver-hi més irregularitats vinculades a les apostes. També ha assegurat que hi ha proves i ha explicat que el "frau" consistia en perdre per 8 a 0 al descans i per més d’11 gols al final del partit la qual cosa representaria entre 50.000 i 60.000 euros per cadascun dels implicats.