educació

Tretze instituts i una escola catalana disposen de càmeres de videovigilància

Mertixell Ruiz ha defensat la representació que es va fer a l'escola de Cambrils sobre la revolució de 1640 contra el rei Felip IV, ja que s'emmarcava en el coneixement de la història local

per Redacció , 1 d'abril de 2017 a les 17:01 |
Imatge d'una càmera de l'institut Joan Brudieu de la Seu | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un total de tretze instituts, un col·legi, una escola oficial d'idiomes i dos serveis de la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat disposen actualment de sistemes de videovigilància amb enregistrament, ha afirmat la titular del departament, Meritxell Ruiz, en una resposta parlamentària recollida per Europa Press.

Fonts de la Conselleria d'Ensenyament han precisat a Europa Press que aquests centres tenen disposades les càmeres en passadissos i exteriors --no en aules-- per "evitar accessos de l'exterior i per prevenció".


A preguntes de C's sobre el motiu de la petició d'instal·lació d'una càmera en una aula de l'institut Joan Brudieu de La Seu d'Urgell (Lleida), la consellera ha explicat que el centre va sol·licitar una càmera temporal en classe per prevenir alguns "comportaments inadequats" d'alumnes, però que finalment no es va activar.

La Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat en aquell moment ja no es va mostrar partidària de càmeres a les aules, sinó d'esgotar "altres vies", assenyalant que la posició del departament no és potenciar l'ús d'aquests dispositius a les classes.


En la resposta parlamentària, la consellera ha recordat que l'equip directiu del Joan Brudieu, d'acord amb la normativa establerta i en el marc de la seva autonomia, tenia competència per instal·lar càmeres de videovigilància amb la corresponent autorització del departament i respectant la normativa.

Batalla de 1640


En una altra pregunta parlamentària recollida per Europa Press, la consellera d'Ensenyament ha defensat una representació teatral escolar que es va realitzar a Cambrils (Tarragona) de la revolució de 1640 contra el rei Felipe IV a preguntes de C's per la seva idoneïtat.

Ha explicat que la representació, que en el seu moment va aixecar molta polèmica, s'emmarcava en el coneixement de la història local, i els alumnes estaven treballant la unitat de programació "Coneix Cambrils" i tenien previst visitar les muralles i les defenses del segle XVII, i l'activitat teatral contextualitzava aquests monuments.

Ruiz ha explicat que hi havia un treball previ i posterior de l'escola Guillem Fortuny de Cambrils en el qual es reflexiona sobre la no conveniència de l'ús de la violència per resoldre conflictes, fent reflexionar als alumnes que els conflictes han de solucionar-se "amb el diàleg, la tolerància, la no violència i el foment de la cultura de la pau".

 

Participació