Tempesta

Les pedregades arriben a Ponent

Una tempesta primerenca descarrega a poblacions del Segrià i els pagesos temen afectacions a cirerers i albercoquers

per Redacció, 1 d'abril de 2017 a les 14:23 |
La pedra ha malmès diversos camps del Segrià | CCMA
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una pedregada molt poc habitual en aquesta època de l'any va descarregar aquest divendres al vespre en poblacions de la part mitja i nord del Segrià com ara Gimenells, Sucs, Rosselló, Alguaire, Almenar o Vilanova de Segrià. Segons el president d'Asaja a Lleida, Pere Roqué, es tem que en algunes finques de cirerers i albercoquers de la zona de Sucs i Gimenells hi pugui haver alguna afectació, tot i que encara és d'hora per poder constatar possibles danys i cal esperar el desenvolupament dels fruits.

També podria haver tocat alguna nectarina primerenca. Roqué ha alertat sobretot del fet que és molt inusual que hi hagi tempestes de pedra a finals de març i ha recordat que l'any passat les primeres pedregades significatives a les zones fructícoles de Lleida no es van registrar fins al maig.
Segons Roqué, ara els fruits encara són molt petits i cal esperar que passin uns dies i que pugin les temperatures per avaluar exactament el mal que ha fet la pedra. El president d'Asaja a Lleida insisteix que "no és normal que al març s'hagin registrat temperatures tant altes a les comarques de Lleida i això provoca que qualsevol tempesta que ens aparegui al final acabi desenvolupant en pedra". En concret, la calamarsada va caure entre les nou i les deu del vespre d'aquest divendres 1 de març.


Roqué també ha recordat que, un cop comprovades les afectacions, "s'haurà d'analitzar també el tema amb l'assegurança agrària, que normalment per la pedra es contracta durant el mes d'abril".

 

Participació