Compromís amb la Noguera

"Des del Partit Demòcrata volem agrair sincerament a en Xavier Bergé i a en Josep Maria Roigé, exalcaldes de Bellcaire d’Urgell i de Balaguer, respectivament, la feina feta per tal que avui aquestes actuacions puguin esdevenir una realitat"

Josep Rull, conseller de Territori
Josep Rull, conseller de Territori | Adrià Costa
Eloi Bergós
29 de març del 2017
Actualitzat a les 9:42h
Fa tot just un any el ple de la Diputació de Lleida, del qual tinc l’honor de formar part com a diputat del Partit Demòcrata, va aprovar per unanimitat una resolució que instava el Govern de la Generalitat a la reforma integral de la carretera LP-3322, que va entre Bellcaire d’Urgell i Linyola, tram de carretera que connecta, a part d'aquests municipis, les dues capitals de comarca, Balaguer i Mollerussa.

Des del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generlitat de Catalunya i en veu del mateix conseller Josep Rull hi havia un compromís ferm d'incloure dins els pressupostos de la Generalitat aquesta obra, d'uns 5 milions d'euros. De tots és sabut, però, que l'any passat no es van aprovar els pressupostos, després de la impossibilitat d'arribar a un pacte amb la CUP. Així, aquest any de pressupostos prorrogats no s’han pogut tirar endavant diferents projectes imprescindibles per a les nostres comarques.

El passat divendres el conseller Rull va visitar la comarca de la Noguera, justament la setmana que el Parlament aprovava els pressupostos pel 2017, i amb molt de goig ens deia que aquesta actuació tant important per a la Noguera i també per al Pla d’Urgell caminaria endavant. Alhora,  comunicava que es duria a terme la variant del Secà de Balaguer (C-12), un tram molt important per tal d’alleugerir el volum de trànsit de la ciutat de Balguer.
 
Des del Partit Demòcrata volem agrair sincerament a en Xavier Bergé i a en Josep Maria Roigé, exalcaldes de Bellcaire d’Urgell i de Balaguer, respectivament, la feina feta per tal que avui aquestes actuacions puguin esdevenir una realitat. Per cert que als dos municipis Convergència va guanyar les últimes eleccions municipals però pactes postelectorals ens van deixar fora del govern municipal. També cal fer un agraïment a l'exvicepresidenta Joana Ortega i al conseller Santi Vila per la seva aposta decidida a favor de la variant de Bellcaire.
  
El conseller Rull va presidir un Consell d’Alcaldes i, entre altres, a més de parlar dels temes exposats també va donar suport al govern del Consell Comarcal en la lluita per augmentar el reciclatge i la recollida selectiva de residus que es promou des del Consell per a la millora de la sostenibilitat del medi ambient.
 
Per altra banda, el conseller Josep Rull també va escoltar les demandes dels alcaldes que demanem poder esmenar la  Llei d’Urbanisme per tal que atengui les diversitats que té el nostre territori. El conseller va recollir les totes les propostes i va afirmar que la futura Llei del Territori en que està treballant el Govern intentarà solucionar gran part dels problemes urbanistics dels ajuntaments, en especial els dels municipis petits. 

Des del Partit Demòcrata de la Noguera agraim al conseller Rull la seva sensibilitat envers la nostra comarca. És una persona que sentim propera i estimada, i ell ens ho correspon cada vegada que ho necessitem.