Recullen signatures perquè la mort d'Abel Martínez a mans d'un alumne sigui indemnitzada

El Sindicat de Professors de Secundària ha engegat una campanya a través de la plataforma 'Change.org'

Redacció
28 de març del 2017
Actualitzat a les 17:33h
Imatge d'una concentració de record
Imatge d'una concentració de record | ACN
El Sindicat de Professors de Secundària (aspeepc·sps) ha endegat una recollida de signatures per tal de demanar que la mort del professor lleidatà Abel Martínez a mans d'un alumne en un institut de Barcelona el 20 d'abril de 2015 sigui reconeguda com un accident laboral i la seva família rebi la reclamació d'un milió d'euros que ha demanat a la Generalitat com a indemnització.

La campanya s'ha iniciat a través de la plataforma 'Change.org' després que la setmana passada es fessin públiques les conclusions de l'informe de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat en el qual s'indicava que no s'apreciava cap negligència de l'Administració en l'assassinat del professor. D'aquesta manera, segons aquesta comissió quedava descartada la possibilitat de considerar els fets com un accident laboral malgrat que l'atac es va produir en horari lectiu. A poques hores de l'inici de la campanya ja s'han aconseguit més de 1.400 firmes a favor de la petició.
 
Els sotasignats demanen ''per justícia, honestedat, sentit comú i sensibilitat cap al patiment dels familiars'' que la mort d'Abel Martínez sigui reconeguda com a accident laboral i la Generalitat de Catalunya com a responsable civil subsidiari accepti immediatament i sense procediment judicial la petició d'indemnització de la família en els termes que aquesta ha establert, fixada en 1 milió d'euros. La petició s'entregarà a la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruíz, i al president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Fa un any que la família del professor mort va reclamar a la Generalitat la indemnització però a principis d'aquest mes de març, després de no obtenir resposta des del Departament d'Ensenyament i davant de que l'advocat que els representa va considerar com a ''silenci administratiu'' han decidit tirar el cas per la via judicial a través del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).