Deneguen la llibertat provisional al pare de Nadia davant el risc de fuga

Fernando Blanco està en presó preventiva des del passat més de desembre per estafa

Redacció
28 de març del 2017
Actualitzat a les 16:25h
L'audiència de Lleida ha denegat la llibertat provisional al pare de Nadia, Fernando Blanco, davant "el notable" risc de fuga de l'imputat. Així, el tribunal ha rebutjat el recurs presentat per l'advocat de Blanco en contra de la presó preventiva que va dictar el jutjat d'instància número 1 de la Seu d'Urgell.

Fernando Blanco va ser detingut el passat mes de desembre imputat per un delicte d'estafa en utilitzar la malaltia rara de la seva filla, Nadia Nerea, per recaptar fons que suposadament després destinava a benefici propi. L'Audiència ha justificat la decisió davant "la gravetat i la naturalesa" dels fets i la possibilitat de la "destrucció de proves". A més, el tribunal, ha refermat la decisió del jutge de la Seu al considerar-la "una mesura necessària i proporcionada" d'acord a les circumstàncies i als fins que es persegueixen.
 
Els pares de la nena Nadia, Fernando Blanco i Margarita Garau, estan sent investigats per un presumpte delicte d'estafa en els donatius per al tractament mèdic de la seva filla, d'11 anys, que pateix una malaltia rara. Segons els Mossos, Fernando Blanco i Marga Garau havien recaptat 918.000 euros en donatius que s'havien de destinar a intervencions mèdiques de la nena per tractar la seva tricotiodistròfia que, finalment, no s'haurien dut a terme. D'aquesta quantitat, però, se n'haurien gastat prop de 600.000 en altres conceptes que s'estan investigant.

El jutge del 'cas Nadia' que investiga els pares de la nena per estafa ha assumit també, en un procediment a part, una altra causa contra Fernando Blanco i Marga Garau pels delictes d'exhibicionisme, provocació i explotació sexual. El mateix jutjat d'instrucció número 1 de la Seu d'Urgell investiga la cinquantena de fotografies "de contingut sexual" trobades pels Mossos d'Esquadra al llapis de memòria del pare, Fernando Blanco, fetes entre el 2008 i el 2011, quan la família vivia a la Biniali, a Mallorca.