El PDECat demana al govern de la Paeria que voti a favor del Pacte Nacional pel Referèndum

La formació presentarà una moció en el ple del mes de març | El partit confia en tenir els vots d'ERC, la CUP i els comuns

Redacció
27 de març del 2017
Actualitzat a la 13:20h
Postius ha demanat el suport del PSC
Postius ha demanat el suport del PSC | PDECat
El grup municipal del PDeCAT i Unió demana al PSC que doni suport a la moció que presentarà aquest divendres al Ple de la Paeria per demanar l'adhesió de l'Ajuntament de Lleida al Pacte Nacional pel Referèndum. La moció també vol expressar el rebuig a les sentències de condemna a l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, i als que eren els seus consellers durant la consulta del 9-N, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs, també inhabilitats.

La moció confia tenir el suport dels grups d'ERC-Avancem, la Crida CUP i el Comú de Lleida, amb qui s'ha establert contactes, però per prosperar requeriria també la complicitat del PSC, atenent que es dona per descomptat el rebuig dels grups de Ciutadans i el PP.

En roda de premsa celebrada aquest matí, el president del grup, Toni Postius, ha convidat Àngel Ros, "que havia estat el paladí del catalanisme dins del PSC", que se sumi a una moció que, a més, fa referència al Pacte Nacional pel Referèndum que coordina "el seu company quan va voler assolir la secretaria general del partit, Joan Ignasi Elena".

"Des de la ciutat de Lleida hem d'enviar un missatge molt clar al govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i a la societat en general en el sentit que estem al costat del país en aquests moments tan importants", ha afegit.