Restablerta la normalitat a la xarxa elèctrica de Lleida després del temporal

La companyia denunciarà als Mossos la manipulació de la instal·lació elèctrica de la casa de colònies de Montoliu de Segarra

Redacció
26 de març del 2017
Actualitzat a les 20:04h
Endesa assegura que aquest diumenge a la tarda s'ha restablert la normalitat a la xarxa elèctrica de Lleida afectada pel temporal. D'aquesta manera, dona l'episodi d'incidències per tancat malgrat que pot quedar algun cas aïllat on encara s'hi treballi durant les pròximes hores. La companyia també ha anunciat que aquest dilluns denunciarà als Mossos d'Esquadra la manipulació de la instal·lació elèctrica de la casa de colònies de Montoliu de Segarra on 90 infants d'entre 4 i 14 anys han passat la nit sense llum.

Fonts d'Endesa han explicat que algú es va endur dos dels tres fusibles de la caixa (els que alimentaven d'electricitat la casa) i que aquesta va ser la causa de la falta de subministrament. En tot cas, des de divendres a la nit els talls han arribat a deixar sense llum més de 9.000 abonats de 22 municipis de les comarques de Lleida i s'han multiplicat les queixes d'alcaldes del territori, que denuncien falta de previsió i de manteniment de la xarxa.
 
Aquest diumenge al matí encara quedaven uns 600 abonats sense electricitat però al llarg del dia la situació s'ha anat normalitzant, segons Endesa. La neu que va caure la matinada de dissabte va malmetre alguns cables que s'han hagut de reparar després d'inspeccionar-los amb un helicòpter. L'avaria més important va afectar un cable d'alta tensió a Ponts.

Segons la companyia, a la casa de colònies de Montoliu de Segarra s'ha restablert el subministrament aquest migdia després que s'hagin tornat a posar els fusibles que havien desaparegut de la instal·lació elèctrica que alimenta l'immoble.