Un ramader del Solsonès denuncia un atac mortal de voltors al seu ramat

L'animal havia acabat de parir, però el vedell es va salvar

Ramon Estany
25 de març del 2017
Actualitzat a les 20:17h
Imatge de la vaca morta
Imatge de la vaca morta | Jordi Solé
Una vaca d'una explotació ramadera del Solsonès, a La Salada, al Cap del Pla, ha patit aquesta setmana l'atac dels voltors, segons el seu propietari, que n'ha penjat el vídeo.
Tal com ha explicat a NacióSolsona el mateix propietari del ramat, Jordi Solé, van rebre l'avís d'unes persones que passaven per la carretera a prop i van veure com els voltors es congregaven damunt una vaca. Immediatament, Solé va dirigir-se fins al lloc i va poder veure com els voltors fugien davant la presència humana. La vaca, que havia acabat de parir, ja era morta, però el vedell, uns metres més enllà, havia pogut sobreviure.

Solé ha explicat que aquest és un problema massa freqüent per als qui tenen les vaques en pastures a la muntanya, i que no és un cas aïllat. Justament fa dues setmanes, els voltors li van atacar un altra vaca que estava parint, però van arribar a temps per foragitar les aus. Malauradament, l'any passat no va tenir tanta sort, i en un altre atac, van perdre la vaca i el vedell.

Solé, que ha fet la denúncia corresponent als agents rurals, considera que caldria més regularització i control d'aquestes aus. No s'oposa a que hi hagi voltors a la natura, i creu que són unes aus molt boniques i majestuoses, però és necessari un equilibri entre la fauna salvatge i les explotacions agrícoles.