La neu causa complicacions en el trànsit i talls de llum al Pallars Jussà

La nevada caiguda aquesta matinada ha afectat especialment la Conca de Tremp i la Conca Dellà, on s'han registrat fins a 15 centímetres | Un miler d'abonats del Pallars Jussà s'han quedat sense subministrament elèctric al Jussà | És necessari circular amb cadenes per diverses carreteres del Pallars | Suspès el Ral·li Lleida Pirineus

25 de març del 2017
Actualitzat a les 9:47h
La notícia s'ampliarà en aquest enllaç en finestra nova, si s'omple
La notícia s'ampliarà en aquest enllaç en finestra nova, si s'omple | Jordi Ubach
L'anunciada nevada ha arribat, i de quina manera, al Pallars. Les previsions s'han complert i la pertorbació ha deixat gruixos generosos al Pallars aquesta matinada. Els que més problemes han causat han estat els que han caigut a la Conca de Tremp i la Conca Dellà, qua han registrat uns 15 centímetres de neu que han causat problemes en el trànsit i en el subministrament elèctric.

Segons informa Endesa, més d'un miler d'abonats es troben a hores d'ara sense subministrament elèctric, 959 al municipi de Tremp i 153 a Sant Esteve de la Sarga. Els operatius ja estan treballant per reparar les incidències.
 
La nevada també ha afectat el trànsit. A hores d'ara són necessàries les cadenes per circular per la C-13 de la Pobla de Segur a Castell de Mur, la C-1412b del port de Comiols a Tremp, la C-28 al Port de la Bonaigua, la L-503 a la Torre de Cabdella i la L-511 al port de Bóixols. La neu també ha obligat a supendre el Ral·li Lleida Pirineus de vehicles totterreny que s'havia de disputar aquest dissabte al Pallars Jussà.

Avís per inundacions

A més, la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha informat al Centre d'Emergències de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil que la pluja pot provocar la crescuda sobtada dels rius i torrents de la conca de l'Ebre. Des del CECAT s'ha informat d'aquesta previsió a tots els municipis de les zones afectades.
 

VÍDEO: Predicció meteorològica al Pirineu per les properes hores

TRÀNSIT: Incidències viàries


Ampliarem informació