Obres

Territori licita les obres per millorar les travesseres entre Anglesola i Algerri

Els treballs començaran a finals d'estiu tindran una durada de set mesos

per Redacció , 24 de març de 2017 a les 17:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la licitació d'obres de millora del corredor que formen les carreteres C-53 i C-26 entre Tàrrega i Alfarràs. Aquestes actuacions tenen com a objectiu afavorir la seguretat viària a vuit travesseres del recorregut, amb una inversió prevista d'1,8 milions d’euros. Els treballs començaran a finals de l'estiu que ve i tindran un termini d'execució de set mesos.

Les obres que ara s'impulsen permetran millorar la seguretat viària tant de conductors com de vianants en vuit travesseres del corredor: Anglesola, Tornabous, la Fuliola i Boldú, el Tarròs, Bellcaire d'Urgell, Castelló de Farfanya i Algerri. L'objectiu principal d'aquestes obres és pacificar el trànsit i millorar la seguretat viària, tot contribuint que els conductors redueixin la velocitat en circular per les travesseres.

 
L'eix viari entre Tàrrega i Alfarràs pertany a la xarxa bàsica secundària de la Generalitat. La C-53 registra un trànsit d'uns 7.800 vehicles diaris de mitjana –amb un 10% de vehicles pesants– i la C-26, uns 3.300, amb un 12% de pesants. Les carreteres tenen una calçada d'un carril per sentit de la circulació, de 3,5 metres cadascun, amb vorals d'entre 0,75 i 1 metre. En total, l'eix suma una longitud de 57,7 quilòmetres.

Les actuacions previstes en les diferents travesseres de la C-53 i la C-26, entre Anglesola i Algerri, comportaran el reforç de l'efecte 'porta d'entrada' al nucli urbà; la instal·lació de semàfors regulats mitjançat radars de velocitat; la implantació de passos de vianants; la reducció de la secció de la calçada, amb carrils a 3,2 metres, i la millora del paviment, augmentant la rugositat superficial.


Un cop implantades les mesures, el Departament de Territori i Sostenibilitat en farà un seguiment per establir si és necessari aplicar-ne d'addicionals.
 

Imatge del corredor que formen les carreteres C-53 i C-26 Foto: Territori i Sostenibilitat

 

Participació