Les JERC lliuren a la Paeria una placa d'un carrer de la ciutat amb nom franquista

Els membres de la formació asseguren que "l'antifeixisme seguirà lluitant dia rere dia per una ciutat digna i neta de feixisme"

Redacció
24 de març del 2017
Actualitzat a les 0:15h
Els membres de les JERC han deixat la placa a la porta
Els membres de les JERC han deixat la placa a la porta | ACN
Una desena de militants de les JERC han acudit aquest dijous a la tarda a l'Ajuntament de Lleida amb la intenció de fer entrega d'una placa d'un carrer de la ciutat dedicat a una persona amb vinculació amb el franquisme, en concret del carrer Carmel Fenech. Quan han intentat accedir a les dependències municipals, agents de la Guàrdia Urbana els ho han impedit i, finalment, els joves han acabat optant per deixar la placa a la porta de la Paeria.

L'acció arriba després que la nit de dilluns passat tres militants d'aquesta formació, dos nois de 18 anys i un menor de 15 anys, fossin denunciats per la Guàrdia Urbana de Lleida per "malbaratament de mobiliari públic", en ser sorpresos quan es disposaven a arrencar una placa del carrer Alcalde Montaña, tot i que portaven quatre plaques de carrers més. Des de les JERC han exigit a l'alcalde Àngel Ros "que deixi neta la ciutat de Lleida perquè no hi ha lloc més adequat per al feixisme que els museus" i han assegurat que "si no ho fa l'Ajuntament, l'antifeixisme seguirà lluitant dia rere dia per una ciutat digna i neta de feixisme".
 
Des de les JERC Lleida han denunciat l'actuació de "l'actual govern municipal de la vergonya ja que no fa cas a les demandes populars reflectides en les diferents campanyes antifeixistes, com ara la manifestació de dissabte passat", organitzada per la Plataforma Lleida Lliure de Franquisme per exigir la retirada de tota simbologia franquista de la capital del Segrià. 

La formació considera que "no és tolerable que certs personatges encara tinguin honors en una ciutat que va patir la cara més dura de la dictadura", segons ha exposat Oriol Olmo, militant de les JERC Lleida. En aquest sentit, des de la formació independentista han exigit a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, "que deixi neta la ciutat de Lleida perquè no hi ha lloc més adequat per al feixisme que els museus" i han assegurat que "si no ho fa l'Ajuntament, l'antifeixisme seguirà lluitant dia rere dia per una ciutat digna i neta de feixisme".