Ipcena presenta una queixa a la Paeria on denuncia la «tala indiscriminada d'arbres» a Lleida

També es queixen que l'Ajuntament aplica herbicides per matar vegetació

Redacció
23 de març del 2017
Actualitzat a les 18:39h
El grup ecologista Ipcena ha presentat una queixa a la Paeria on denuncia la "tala indiscriminada d'arbres" que, al seu entendre, ha estat fent l'Ajuntament en els darrers dies en espais públics de la ciutat. En concret, especifiquen la tala de nou arbres, dos als jardins del turó de la Seu Vella (un pi i un àlber) i set a l'avinguda de les Garrigues, prop de l'escola Ciutat Jardí (àlbers i xops). Segons Ipcena, es tracta d'una "acció injustificada" que s'ha dut a terme sense intentar aplicar alternatives que permetessin salvar els exemplars, i per això "volem mostrar la nostra més enèrgica indignació i protesta". A més, a l'escrit també es queixen que s'ha utilitzat herbicida per matar la vegetació que creix al costat de l'arbrat públic del Centre Històric.
Ipcena demana a la Paeria que els faciliti "els informes tècnics que han servit de base per tallar els arbres tant de la Seu Vella com de l'Avinguda Garrigues, així com saber quin tipus d'herbicida s'ha utilitzat per eliminar les herbes de l'arbrat al Centre Històric".

El grup ecologista recorda que la Paeria va signar la Carta de Declaració del Dret de l'Arbre a la Ciutat que, entre altres aspectes, indica que "s'ha de situar l'arbre en el seu paper bàsic, com un dels primers recursos patrimonials de la ciutat". I, en aquest sentit, critiquen "l'ús que la Paeria està donant a l'arbrat públic, ja que el considera com un mobiliari urbà més". Per això, exigeixen al consistori que intenti conservar els arbres abans de tallar-los.

La queixa va dirigida al regidor de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat de la Paeria, Fèlix Larrosa, a qui reclamen de nou que constitueixi una comissió participativa de Medi Ambient, "que permeti tractar els temes ambientals de la ciutat de Lleida, des de la participació i el treball conjunt de les entitats i l'ajuntament".