L'Escola Alba reclama a la Paeria que compleixi l'acord de manteniment del pàrquing

L'AMPA assegura que en dos anys no s'ha fet cap adequació dels terrenys

Redacció
23 de març del 2017
Actualitzat a les 16:43h
Imatge de l'aparcament
Imatge de l'aparcament | Escola Alba
L'AMPA de l'Escola Alba de Lleida demana a la Paeria que compleixi el compromís de manteniment del pàrquing habilitat en un terreny adjacent al centre tal com es va establir a l'acord de lloguer signat el curs 2014-2015. L'associació de mares i pares assegura que, després de dos anys, no hi ha hagut cap adequació de l'espai, una zona que es va destinar a aparcament de vehicles "amb la intenció de facilitar i solucionar parcialment el problema d'inseguretat que patien les famílies i treballadors del centre per accedir al recinte escolar".

Segons l'AMPA de l'Escola Alba, la falta de manteniment "ha portat al deteriorament d'aquesta zona i, per tant, l'accés torna a ser complicat i, a més, malmet els vehicles que hi accedeixen".
Segons l'AMPA, l'Ajuntament es va comprometre també a reparar i millorar altres instal·lacions del centre com la porta d'accés o la megafonia, "cosa que ara com ara no s'ha dut a terme".

D'altra banda, l'associació ha anunciat que aquesta setmana s'ha fet pública l'adjudicació de les obres d'ordenació de la cruïlla, i per tant, "s'estan complint els terminis". El juny de l'any passat el Departament de Territori i Sostenibilitat va licitar la redacció del projecte constructiu dels treballs a encreuament de la C-12 a Corbins (Segrià) per millorar la seguretat i la fluïdesa del trànsit a l'accés a l'Escola Alba. Aquest és un punt on actualment hi ha una rotonda partida i que ha generat diverses protestes per part dels pares i el conjunt de la comunitat educativa del centre a l'hora de demanar solucions a una problemàtica que posava en risc l'accés a la instal·lació.

En aquesta rotonda es produeix una acumulació de vehicles que volen fer girs a l'esquerra per accedir a l'aparcament de l'escola i han de creuar el tronc de la C-12 que, en aquest tram, registra un trànsit intens, de prop de 9.000 vehicles diaris de mitjana.