Comunicacions

La Generalitat completa el desplegament de la fibra òptica entre Lleida i Cervera

L'objectiu és que al 2020 hagi arribat als punts que encara no en tenen com són el nord de Pallars, l'Alta Ribagorça, la Val d'Aran, el Solsonès i les Garrigues

per Redacció, 22 de març de 2017 a les 17:33 |
L'alcaldessa de Tàrrega amb el secretari de Comunicacions | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb l'arribada de la fibra òptica a Tàrrega i Cervera la Generalitat ha completat el desplegament del cable per tot l'eix de l'A-2 entre Lleida i la capital de la Segarra i segons ha anunciat el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, ''properament'' es presentarà el desplegament al llarg de l'Eix Transversal.

Amb la voluntat d'intentar ''vertebrar el país'' en el marc de la connectivitat de la fibra òptica i les bones telecomunicacions, el Govern està fent un desplegament de més de 3.000 quilòmetres de fibra per tal que la connexió a internet a gran velocitat sigui una realitat a totes les comarques al 2020. A Lleida encara manquen punts al Pallars Sobirà, la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Solsonès i les Garrigues. El desplegament permet que hi pugui haver diversos operadors alhora de prestar el servei de la fibra a les empreses i els consumidors particulars evitant així el monopoli i afavorint la competència de preus.

 
Jordi Puigneró ha assenyalat a Tàrrega que el desplegament de la fibra òptica per part de la Generalitat a les terres de Ponent està ''completat d'una forma majoritària'' amb l'arribada a Tàrrega i Cervera a través de l'eix de l'A-2. En aquest sentit, ha explicat que per fer arribar la fibra a un municipi s'ha fe fer a través d'una carretera o eix viari i que això comporta que el Govern hagi de tancar acords amb els titulars de les diferents vies per tal de poder dur a terme la intervenció de forma conjunta.

El que permet l'arribada de la fibra òptica per part del Govern als municipis és obrir el ventall d'operadors que l'ofereixen als consumidors i d'aquesta manera que no hi hagi un monopoli de la companyia majoritària i per tant una oferta diferent de preus i serveis. Al maig de 2016 va ser quan es va entrar al polígon Riambau de Tàrrega i a l'octubre es va començar a desplegar per la ciutat.


L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Perelló, ha destacat que l'arribada de la fibra a la ciutat ''obre les portes'' al desenvolupament de més empreses als polígons industrials i al conjunt de la ciutat. A més a més, la fibra també permet millorar la cobertura de telefonia mòbil. Després de fer-ho a la capital de l'Urgell, el secretari de Telecomunicacions ha presentat el desplegament de la fibra a Cervera.

 

Participació