Ensenyament ampliarà el curs vinent una línia de P3 en tres centres de Lleida

Les escoles que es beneficiaran de la mesura són la Teresa Bergada d'Alguaire, la Maria-Mercè Marçal de Tàrrega i la Garona de Vielha e Mijaran

Redacció
21 de març del 2017
Actualitzat a les 18:55h
Imatge d'una escola de Tàrrega
Imatge d'una escola de Tàrrega | ACN
L'oferta inicial de P3 per al curs 2017-2018 a la demarcació de Lleida serà de 4.640 places i 188 grups, tres grups més dels oferts per Ensenyament en l'actual curs escolar. En concret, s'incrementaran línies a les escoles Teresa Bergada d'Alguaire, Maria-Mercè Marçal de Tàrrega i Garona de Vielha e Mijaran, segons han informat des del departament.

La mesura respon a un cert increment dels naixements durant el 2014 a les comarques lleidatanes, en què van arribar als 4.033, respecte als 3.980 del 2013, mentre a partir del 2015 ja es consolida una davallada de la natalitat. Pel que fa a 1r d'ESO, l'oferta inicial per al curs vinent serà de 4.703 places i s'incrementaran grups als instituts Joan Oró i Josep Lladonosa de Lleida, al Terres de Ponent de Mollerussa i al de Guissona. Com a principals novetats pel curs escolar 2017-2018 a la demarcació, destaquen la creació d'un nou institut de dues línies al municipi d'Alpicat i la transformació de l'escola Torre Queralt de Lleida en un institut escola d'una línia.
Coincidint amb l'inici de les preinscripcions escolars per al curs 2017-2018, que s'iniciaran dijous, els serveis territorials d'Ensenyament a Lleida han donat a conèixer l'oferta de places per al curs vinent. Destaca l'increment d'una línia de P3 a les escoles Teresa Bergada d'Alguaire, Maria-Mercè Marçal de Tàrrega i Garona de Vielha e Mijaran, així com l'increment de grups als instituts Joan Oró i Josep Lladonosa de Lleida, al Terres de Ponent de Mollerussa i a l'institut de Guissona. A més, es creen l'institut d'Alpicat, amb dos grups, i l'Institut escola Torre Queralt, amb un grup.

La ràtio serà de 25 alumnes a P3 i es reduirà a 22 en els grups de P3 i P4 de les 18 escoles de màxima complexitat del territori (13 a la ciutat de Lleida i 5 a la resta del territori). Pel que fa a l'ESO, la ràtio serà de 30 alumnes a 1r d'ESO i es reduirà a 27 als 7 instituts de màxima complexitat del territori (5 a la ciutat de Lleida i 2 a la resta de la demarcació).