La Guàrdia Urbana denuncia tres joves de les JERC per intentar treure plaques franquistes

Els nois volien treure un símbol del carrer Alcalde Montanya

Redacció
21 de març del 2017
Actualitzat a les 19:17h
La Guàrdia Urbana de Lleida ha denunciat per ''danys i deslluïment dels bens d'us o servei públic'' a tres joves militants de les JERC que ahir dilluns a la nit estaven retirant plaques de carrers amb noms franquistes. La policia va rebre l'avís d'uns veïns que informaven d'uns joves que estaven retirant plaques amb una escala al carrer Germans Recasens i un cop al lloc els agents van comprovar que faltaven 3 plaques metàl·liques d'aquest carrer i poc després van localitzar els joves al carrer alcalde Montanya.

Quan la policia els va veure els joves estaven enfilats a l'escala intentant treure la placa amb una palanca tipus pota de cabra. Les JERC han lamentant la denuncia a través de les xarxes socials i acusen a la Paeria d'haver ''perdut la dignitat'' mantenint el nomenclàtor de personalitats vinculades al franquisme.
Els joves denunciats per la Urbana són dos nois de 18 anys i un menor de 15 anys. Quan els van identificar portaven quatre plaques de carrers que ja havien retirat del seu lloc, tres del carrer Germans Recasens i una del carrer Lluís Besa.

Cal recordar que dissabte passat va tenir lloc a Lleida una manifestació convocada per la plataforma Lleida Lliure de Franquisme per demanar el canvi de nom de 9 carrers que mantenen un nomenclàtor de persones que van ser alcaldes durant la dictadura o que estan vinculades al franquisme. Paral·lelament, el dimarts que ve està previst el judici a 3 joves de col·lectiu independentista Arran per retirar aquest tipus de plaques també.

Les JERC denuncien una actitud ''violenta'' dels agents de la Guàrdia Urbana

Les JERC han emès un comunicat de premsa relatant la seva versió dels fets i han assegurat que una vegada els agents de la Guàrdia Urbana van denunciar els tres joves, es van quedar a la zona buscant el cotxe amb el qual es mobilitzaven els tres militants de l'organització juvenil. Segons les JERC, quan el van localitzar, els agents van començar a escorcollar-lo ''sense permís del propietari del mateix''.

Va ser quan el jove es va adonar de l'escorcoll "sense la seva autorització", que els va demanar explicacions "educadament" segons les JERC, un dels agents "el va agafar de forma violenta i el va estampar contra una paret per tal de retenir-lo, davant la presència de l'altre militant que l'acompanyava i de l'agent que completava la patrulla".