Crema catalana amb sorpresa de poma

Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu

Crema catalana amb sorpresa de poma
Crema catalana amb sorpresa de poma | Dolors Mateu
Dolors Mateu
19 de març del 2017
Actualitzat a les 14:14h
Recepta perfecta per al dia de sant Josep i del pare.
 
Ingredients per a 4 persones:
3-4 pomes Golden
1c / s de sucre
600 cc. de llet
4 rovells d'ou
100 gr. de sucre
30 gr. de farina de blat de moro fina
1 bastonet de canyella
1 escorça de llimona.
 
Peleu, traieu el cor i trossegeu les pomes, poseu la cullerada de sucre i porteu-ho al microones a màxima potència uns 4-5 minuts o fins que estiguin toves.
Aixafeu-les grollerament amb una forquilla. Reserveu.
 
Posseu la llet a nbullir amb la canyella i la pell groga de la llimona, deixru reposar uns 10 minuts, retireu la canyella i la pell.
 
En un pot poseu els rovells, el sucre i la farina de blat de moro, ho bateu  bé amb unes varetes i afegiu a poc a poc la llet infusionada i colada, remenant bé.
Atanseu  al foc i porteu a ebullició sense para de remenar fins que espesseixi.
 
En uns recipients individuals poseu una bona capa de poma i a sobre abocar la crema.
Deixeu refredar.
Abans de servir empolvorareu amb sucre i el cremeu.
 
NOTA: La quantitat de pomes depèn de la mida de les mateixes.
** És important no parar de remenar amb les varetes mentre es fa la crema, així no es faran grumolls.
** C / s = cullerada sopera
Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients sena sense gluten.
 
 
Blog de cuina de la dolorss