La Paeria «s'oblida» de retirar diverses plaques franquistes tot i assegurar que les ha tret totes

El consistori s'ha deixat una desena de símbols després de comunicar que ja havia acabat la tasca | Des de l'ajuntament s'indica que pot haver-hi plaques que no estigui al cens del Memorial Democràtic

17 de març del 2017
Actualitzat el 21 de març a les 9:44h
Imatge d'una placa no retirada
Imatge d'una placa no retirada | Albert Font Tarrés
El govern de la Paeria ha assegurat aquest divendres que ha retirat totes les plaques franquistes que hi havia en edificis de Lleida. En total 269. L'executiu d'Àngel Ros ha indicat també que 66 símbols amb el jou i les fletxes que estaven registrats "ja no existien", que quatre no s'han tret a causa de la negativa dels veïns i que dos no s'han pogut eliminar per culpa de "raons tècniques". En un comunicat, el govern ha donat aquesta actuació per acabada. 

Tot i això, el cert és que pels carrers de la ciutat encara es veu aquest divendres a la nit almenys una desena de plaques, un fet que posa en entredit la versió del govern lleidatà. El periodista Albert Font Tarrés ha referenciat amb fotografies diverses plaques en edificis dels carrers Príncep de Viana, alcalde Porqueres, del Bisbe, Alfred Perenya, Cardenal Remolins, Éssera, Corts Catalanes, Segon Passeig de Ronda, Onofre Cerveró i Sant Ruf.

​La Paeria assegura que hi ha plaques que no estan al cens del Memorial Democràtic

​Fonts de la Paeria han indicat que l'actuació s'ha basat en el cens del Memorial Democràtic i que si ha alguna placa que encara no s'ha retirat es procedirà a fer-ho seguint el mateix procediment. En aquest context, des del consistori s'ha indicat també que es pot donar el cas de plaques que no s'hagin retirat perquè no apareixen en el registre del Memorial.