Afectacions de trànsit a partir de dilluns a l'A-2 per les obres de l'A-14

Hi haurà afectacions en els enllaços de Torrefarrera i Alpicat | Els treballs, que es duran a terme fins al 31 de març, de dilluns a divendres, comportaran que els vehicles que circulin en ambdós sentits comparteixin la mateixa calçada

Redacció
17 de març del 2017
Actualitzat a les 18:57h
Primer pla de les màquines treballant a les obres de l'A-14
Primer pla de les màquines treballant a les obres de l'A-14 | ACN
Amb motiu de les obres que s'estan executant del tram Lleida-Roselló de l'autovia A-14, Foment reordenarà el trànsit a partir del dilluns 20 i fins a finals del mes de març per poder dur a terme els treballs d'estesa de l'última capa d'asfalt entre l'enllaç de Torrefarrera (Segrià) i les proximitats de l'enllaç d'Alpicat (Segrià), de l'autovia A-2, a la demarcació de Lleida. Durant l'execució de les obres, que es duran a terme només de dilluns a divendres, el trànsit d'ambdós sentits de la marxa compartirà calçada, per la qual cosa serà necessari el desviament d'un sentit de circulació des d'una calçada cap a l'altra.

Així mateix, la circulació de transports especials quedarà limitada a una amplada màxima de 3,5 metres mentre durin els treballs. Els desviaments estaran degudament senyalitzats i qualsevol imprevist, dificultat sobrevinguda o inclemència meteorològica que impedeixi el compliment d'aquest calendari es comunicarà amb suficient antelació, segons informa el Ministeri de Foment.
 
A partir del dia 20 i fins al 24 de març, el trànsit que circuli per la calçada esquerra en sentit Saragossa es desviarà cap a la calçada dreta pel pas de mitjana situat al punt quilomètric 462,500, seguint per aquesta calçada fins a trobar el pas de mitjana del punt quilomètric 459,520, on tornarà a ser desviat a la seva calçada habitual. Entre el 20 i el 24 de març, Foment durà a terme treballs d'estesa d'aglomerat i de pintat de les marques vials. D'altra banda, del dilluns 27 al divendres 31 de març, es desviarà el trànsit que circuli en sentit Barcelona cap a la calçada esquerra pel pas de mitjana del punt quilomètric 459,520, que continuarà per aquesta calçada fins a trobar el pas de mitjana del quilòmetre 462,500, on serà desviat novament cap a la seva calçada habitual.

Mentre es portin a terme els treballs, fins a finals de mes, quedarà tancat el ramal en sentit Saragossa de l'enllaç de Torrefarrera de l'A-2 per a tot tipus de vehicles, havent d'agafar l'autovia sentit Barcelona i fer el canvi de sentit a l'enllaç 463 (Albesa), ubicat a menys de dos quilòmetres de distància.

La carretera entre Tàrrega i el Talladell, tallada al trànsit durant 10 dies

D'altra banda, l'Ajuntament de Tàrrega ha informat que les obres de millora que es duen a terme a la carretera entre Tàrrega i el Talladell obligaran a tallar la circulació en aquest vial durant 10 dies aproximadament. La restricció de trànsit s'aplicarà a partir del dimarts 21 de març.

​El tram afectat, de 1.035 metres de longitud, comprèn des de l'extrem est de l'avinguda de la Generalitat, a Tàrrega, fins a l'accés al Talladell pel carrer de les Parres. Com a ruta alternativa es proposa transitar entre ambdues poblacions a través de l'antiga travessia de l'N-II, la qual també permet accedir al Talladell per la part nord. El tall de circulació ve motivat per la necessitat d'estendre a la calçada diversos estrats de paviment amb la finalitat d'estabilitzar el ferm, fase prèvia a l'aplicació de capa asfàltica a la superfície.

L'arranjament de la carretera se centra, d'una banda, en la construcció d'un itinerari natural destinat als vianants que discorrerà vora l'actual carretera. Això serà possible gràcies a l'eixamplament del vial en un dels laterals, on s'habilitarà una plataforma asfaltada de 2,5 metres d'amplada i degudament senyalitzada. Les obres, iniciades el passat desembre, suposaran una inversió de 124.000 euros, sufragats íntegrament per la Diputació de Lleida. L'Ajuntament de Tàrrega aprofitarà l'actuació per renovar el ferm a tota la calçada de la carretera amb un pressupost de 60.449 euros. La via que uneix Tàrrega i el Talladell forma part del Camí de Sant Jaume i del Camí Ignasià, i és usada sovint pels vianants com a espai de passeig i de contacte amb la natura.