La Paeria té 1,5 milions en factures al calaix que encara no ha pagat

La regidora d'Hisenda, Montse Mínguez, assegura que aquests diners són "totalment absorbibles" | El PDECat i ERC critiquen els números per "injustificables i sobredimensionats"

Redacció
16 de març del 2017
Actualitzat a les 12:02h
Montse Mínguez, regidora d'Hisenda de la Paeria
Montse Mínguez, regidora d'Hisenda de la Paeria | Àlvar Llobet
El govern de la Paeria va tancar el 2016 amb un superàvit de més de 5,1 milions d'euros i amb 1,5 milions en factures que encara no han estat pagades. En aquest sentit, la regidora d'Hisenda, Montse Mínguez, ha destacat que aquest reconeixement de crèdit "és molt inferior al romanent líquid de tresoreria i, per tant, és totalment absorbible pel romanent".

Més de la meitat d'aquest reconeixement, un 56,45%, correspon a una factura de l'aparcament regulat d'EYSA. Mínguez ha explicat que amb la gestió dels parquímetres es pensaven que s'aniria més ràpid en la remunicipalització del servei tot remarcat que "hi ha dubtes legals per incorporar el servei a la Paeria", quedant així pendent aquest reconeixement.

D'aquesta manera, es queda "en una xifra molt reduïda", amb altres conceptes, com ara els consums de llum, gas, aigua, que han variat respecte a l'exercici anterior, amb una reducció del 59,55%, o en Cultura, que la variació ha estat de -76,87%.

Crítiques del PDECat i ERC al reconeixement de crèdit

​Les xifres avançades per Mínguez ja han estat criticades pel PDECat i ERC, que han considerat "injustificable" i "sobredimensionat" aquest reconeixement de crèdit. En aquest sentit, els demòcrates indiquen que aquesta quantitat "correspon a factures que s'han autoritzat sense tenir un pressupost assignat", cosa que, segons diuen, suposa "un incompliment del compromís que va assumir l'equip de govern amb el suport de C's després de la reprovació a que va ser sotmès per un reconeixement similar d'1,6 milions, referit al 2015".

​Per la seva banda, el grup d'ERC lamenta que, malgrat que el pressupost de la Paeria 2016 "era realista i realitzable", l'equip de govern "n'ha fet una mala execució, com demostra que encara hi ha més d'un milió d'euros de l'acord de pressupost pendents d'executar".