La 6a Fira Playmobil de Tàrrega amplia la presència de paradistes internacionals

El certamen, que se celebrarà els dies 1 i 2 d'abril, assolirà el rècord de 17 diorames exhibits recreant mons i èpoques en miniatura

Imatge d'una fira de playmobils
Imatge d'una fira de playmobils | Juanma Pelàez
Redacció
15 de març del 2017
Actualitzat a les 0:23h
Tàrrega acollirà els dies 1 i 2 d'abril la 6a edició de la Fira Playmobil. El certamen, tot un referent per als col·leccionistes de playmobils, continua creixent i gairebé la meitat dels paradistes d'enguany (7 del total de 15) procediran d'Alemanya i acostaran als visitants les últimes novetats de la marca encara inèdites a l'Estat. Així mateix, s'assolirà el rècord de 17 diorames exhibits, recreant diversos mons, temàtiques i èpoques històriques que sumaran més de 7.000 figures.

Una de les novetats d'enguany serà el sorteig d'un viatge familiar al Fun Parc Playmobil de Nuremberg (Alemanya). La fira, organitzada per l'Associació Agrat i SomosClicks, espera mantenir els 15.000 visitants de l'any passat. El certamen se celebrarà al pavelló del Club Natació Tàrrega i comptarà amb més de 1.000 metres quadrats d'exposició.
El diorama més extens ocuparà 18 metres quadrats i girarà al voltant del Far West. Les temàtiques aniran des de l'univers de Disney fins a la presó d'Alcatraz passant per un port pirata, la civilització romana i més sorpreses. Les construccions seran realitzades per col·leccionistes de SomosClicks. Per segona vegada, a més, un grup de targarins confeccionarà un diorama vinculat a la ciutat. En el decurs de la presentació celebrada aquest dimarts, l'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha destacat la "ràpida" consolidació que ha experimentat la fira en tan sols cinc anys de trajectòria, lloant alhora el seu efecte "imant" per al públic familiar.

Una de les novetats d'enguany serà el sorteig d'un viatge per a quatre persones (dos adults i dos infants) al parc d'atraccions Playmobil de Nuremberg. El viatge inclourà una nit d'hotel i entrada per a dos dies al Fun Parc Playmobil amb el patrocini de l'agència lleidatana Bear Travel i bitllets d'avió gentilesa d'Agrat. El públic també podrà gaudir d'inflables i jocs infantils a més dels concursos de diorames; Busca-Click patrocinat per Qualia; i el Comerç-Click en què caldrà buscar clicks amagats en aparadors de comerços associats a Foment Targarí. Pel que fa al concurs fotogràfic en xarxes socials, aquest any s'organitzarà el Rural-Click, el qual proposa fer una foto amb clicks en un paisatge rural o aprofitant figures relacionades amb la pagesia.

La Fira Playmobil de Tàrrega tindrà altre cop un marcat vessant solidari ja que Agrat destinarà el 10% de les entrades a un projecte de l'àrea de pediatria del CAP de la localitat. Paral·lelament, col·laborarà també amb Creu Roja Tàrrega, Associació Alba i Caritas lliurant entrades gratuïtes a infants sense recursos perquè també en puguin gaudir. La 6a Fira Playmobil compta amb el suport de l'Ajuntament de Tàrrega, la Diputació de Lleida i diverses entitats i empreses de la ciutat.