Els sindicats plantegen aturades en els escorxadors d'aus i conills de Catalunya

UGT i CCOO es queixen de la postura intransigent de la patronal

Imatge d'una granja de conills
Imatge d'una granja de conills | ACN
Redacció
14 de març del 2017
Actualitzat a les 18:53h
FICA-UGT i la Federació d'Indústria de CC.OO. de Catalunya han plantejat aquest dimarts aturs en els escorxadors d'aus i conill davant del bloqueig en la negociació del conveni col·lectiu.Els dos sindicats es queixen de la postura intransigent de la patronal AMACO-AMPE que, segons un comunicat d'UGT, "condemna la precarietat més absoluta a les treballadores i treballadors del sector amb l'eliminació de l'antiguitat, la congelació dels salaris i l'increment de la jornada laboral".

A la província de Lleida hi ha unes mil persones afectades per aquesta situació, que treballen en una desena d'empreses de la zona, i a Catalunya treballen 3.000 treballadors en unes quaranta empreses. Els sindicalistes han avançat que estan estudiant la possibilitat d'aturs en els escorxadors durant els dies de Setmana Santa, dates en què la producció de pollastres i altres aus augmenta.

El conveni col·lectiu d'aus i conills tenia l'antiguitat congelada des del passat 2013 amb el compromís de recuperar aquest complement a partir de l'1 de gener del 2017, qüestió que no s'ha produït.