El govern de la Paeria anuncia ara que retirarà les plaques franquistes de Lleida

Ha enviat una carta als propietaris d’edificis on consta que existeixen antigues plaques del Ministerio de la Vivienda

Redacció
14 de març del 2017
Actualitzat a la 13:47h
Part del govern de la Paeria
Part del govern de la Paeria | Àlvar Llobet
La Paeria ha tramès una carta als propietaris d’edificis on consta que existeixen antigues plaques del Ministerio de la Vivienda i on se’ls comunica que aquestes es retiraran pròximament. L'equip de govern assegura que ha utilitzat la base del cens del Memorial Democràtic que assenyala en quins edificis de la ciutat perviuen encara l’antic anagrama del Ministerio de la Vivienda.

L’Ajuntament indica que engloba aquesta acció en el treball realitzat en els darrers anys per donar compliment a la Llei 52/2007 de 26 de desembre de Memòria Històrica del Govern Central i a la Llei 3/2007, del 31 d’octubre, del Memorial Democràtic de la Generalitat, des de la seva aprovació, l’any 2007.

En la comunicació enviada als veïns la Paeria assenyala que "vol emprendre la retirada de les antigues plaques dels Habitatges de Protecció Oficial situades en edificis privats de la ciutat, atenent a les esmentades Lleis, i fer-ho de manera ordenada i evitant qualsevol situació de conflicte". En aquesta acció l’Ajuntament de Lleida compta amb la col·laboració de la Federació d’Associació de Veïns de Lleida.

​La decisió arriba després que l'alcalde, Àngel Ros, donés via lliure als veïns per treure les plaques en el cas que els molestés. En aquest sentit, el paer en cap va indicar que aquests símbols franquistes es podien treure amb "una escala i un tornavís".