La Pobleta de Bellveí es planta contra el canvi de la parada de transport escolar

Els pares reclamen que el taxi torni a recollir els alumnes a la plaça i amenacen en no portar-los més a l'escola | El Consell Comarcal justifica que el canvi es deu a l'adequació de les línies de transport i manté la ubicació de la parada | Set alumnes es queden aquest dilluns sense classe

ACN / Jordi Ubach
13 de març del 2017
Actualitzat a les 18:27h
Escolars i veïns de la Pobleta de Bellveí reunits avui a la plaça del poble
Escolars i veïns de la Pobleta de Bellveí reunits avui a la plaça del poble | ACN
Un grup de veïns de la Pobleta de Bellveí s'ha concentrat aquest dilluns a la plaça del poble com a mesura de protesta pel canvi d'ubicació de la parada del transport escolar que porta els alumnes fins a la Plana de Mont-ros, nucli on es troba l'Escola Vall Fosca. Fins aquest curs, el vehicle sempre havia recollit els nens a la plaça del poble, però enguany la parada s'ha traslladat als afores, al costat mateix de la carretera L-503.

El motiu d'aquest canvi d'ubicació, segons ha explicat a Pallars Digital el vicepresident segon del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Martí Cardona, es deu a l'adequació anual de les línies de transport escolar en funció de l'indret on viuen els alumnes de la Vall Fosca. "Aquest curs ha entrat a escolarització un alumne d'Envall i això ha fet replantejar el trajecte, ja que el taxista ha d'invertir un quart d'hora més respecte el que feia el curs passat", ha explicat. 

Per aquest motiu, des del Consell Comarcal, responsable de les línies de transport escolar de la comarca, es va optar a l'inici de curs per canviar d'ubicació la parada per tal d'agilitzar la recollida dels alumnes i evitar que l'autocar i els taxistes de la resta de línies de transport escolar de la Vall Fosca restin aturats. "Nosaltres hem de mirar pel conjunt dels alumnes de la Vall Fosca i aquesta és la mesura que creiem més adient", ha afegit Cardona. Una mesura, segons assegura, que ha estat consensuada amb l'Ajuntament de la Torre de Cabdella.
 

Els veïns i els alumnes han estat esperant el transport escolar a la plaça. Foto: ACN


Set alumnes sense classe

Aquest dilluns, però, els set alumnes de la Pobleta de Bellveí no han anat a l'escola. La protesta dels pares i alumnes ha consistit en esperar el taxi a la plaça del poble. Com que no ha aparegut -el vehicle s'ha aturat, com ho ha fet tot el curs, a la parada dels afores- els estudiants s'han quedat sense classe. Els pares i mares lamenten la manca de flexibilitat del Consell Comarcal, i han assegurat que actuaran així fins que no s'arribi a un acord.

Preguntat sobre aquesta qüestió, Cardona ha lamentat haver arribat fins aquest extrem, i ha afirmat que avui el Consell "ha complert la seva responsabilitat" de recollir els alumnes. "Si els pares no els volen portar, nosaltres no els podem obligar". Cardona ha assegurat que el Consell no canviarà la parada i que el transport escolar tornarà a aturar-se demà als afores del poble.