Joves aturats comencen a formar-se com a programadors a Balaguer per treballar en empreses de Silicon Valley

Participen en el programa #YouthCanDoIt2020 de l'empresa californiana Kolau, fundada pel balaguerí Danny Mola

Redacció
13 de març del 2017
Actualitzat a la 13:29h
Imatge dels alumnes durant la primera jornada
Imatge dels alumnes durant la primera jornada | ACN
Una trentena de joves de Balaguer han iniciat aquest dilluns el curs de formació sobre programació informàtica que imparteix l'empresa Kolau, ubicada a Silicon Valley, Califòrnia. El curs s'emmarca en el programa #YouthCanDoIt2020, que compta amb un professorat format per enginyers de programació voluntaris de parla catalana, anglesa i espanyola i que durarà fins el 7 de juliol. En total seran quatre mesos de formació teòrica i dos de pràctica.

Els participants hauran de fer durant quatre mesos 40 hores setmanals de formació i, posteriorment, a partir del juliol, els millors alumnes del curs faran pràctiques remunerades durant dos mesos en empreses. Els inscrits en el curs aprendran fins a sis idiomes de programació (HTML, CSS, Javascript, Ruby on Rails SQL i MVC), entre molts altres aspectes relacionats amb la programació informàtica, per tal de maximitzar les seves possibilitat de trobar feina a partir del setembre del 2017.
 

Imatge dels joves aquest dilluns Foto: ACN


L'Ajuntament de Balaguer ha posat a disposició d'aquesta iniciativa, sense ànim de lucre, les instal·lacions del CEI Balaguer des d'on s'imparteixen les classes presencials, que s'allargaran uns quatre mesos. Kolau, empresa sòcia de Google, ha triat Balaguer –a més d'altres ciutats de l'estat espanyol, Mèxic i dels Estats Units- per al programa de formació de joves a l'atur amb la voluntat d'oferir-los una nova sortida professional per tal que puguin esdevenir programadors informàtics.

El fundador de Kolau, Danny Mola, ha destacat la manca de professionals en el món de la informàtica i sobretot en l'àmbit de la programació, on la demanda de personal qualificat supera l'oferta del mercat, així com les possibilitats del treball a distància que ofereix aquest tipus de feina, permetent als joves poder treballar sense necessitat de marxar a altres ciutats o països amb més ofertes d'aquest tipus. En aquest sentit, Mola ha agraït l'interès que ha mostrat l'equip de govern de Balaguer en aquest projecte, que confia que tindrà continuïtat en els propers anys.