ERC acusa Enric Mir de crear confusió per amagar el suport del PDECat a Tracjusa

Assegura que el partit va donar suport a l'obertura de la incineradora, com l'antiga convergència, perquè l'obertura va ser amb gas natural, no cremant residus urbans

Redacció
12 de març del 2017
Actualitzat a les 17:38h
La planta Tracjusa
La planta Tracjusa | Arxiu
ERC de les Borges Blanques ha criticat el comunicat emès per l'Ajuntament de les Borges Blanques el passat dimecres en el qual "intenta disfressar el suport explícit del PDeCAT a la incineració en les plantes de purins". Aquest suport es va materialitzar en la votació de la comissió d'Agricultura del Parlament del passat 28 de febrer, en que el PDeCAT, recorda ERC, "el PDECat va trencar l'acord de consens obtingut dins Junts pel Sí i es va aliar amb PP i Cs per afavorir la crema d'escombraries a les plantes de purins, obrint així la porta a que les sis plantes de tractament de purins de Catalunya puguin cremar residus".

Enric Mir va acusar ERC de "mala consciència i mentir" per haver donat suport a Tracjusa i General d'olis i Derivats (oliasses), un fet que des del partit republicà es nega amb l'argument que "quan va obrir Tracjusa va comptar amb el suport no tan sols d'ERC sinó de totes les formacions polítiques, inclosa l'antiga Convergència, ja que l'obertura de la planta va ser amb gas natural, una tecnologia neta i acceptada per la ciutadania". En aquest sentit, diuen des d'ERC, "el conflicte apareix quan la nova Tracjusa vol obrir cremant residus urbans procedents principalment de l'àrea metropolitana de Barcelona".

Respecte l'empresa General d'Olis i Derivats, quan es va obrir també va comptar amb ampli consens polític i social a la comarca, ja que preveia tractar un residu del territori, les oliasses.