JARC promou el sabor de la poma amb la creació d'un premi internacional

El guardó pretén que la distribució es centri en oferir productes de qualitat | L'organització anunciarà la fruita guanyadora el 30 de març

Redacció
11 de març del 2017
Actualitzat a les 14:57h
Imatge d'unes pomes en una fira
Imatge d'unes pomes en una fira | ACN
El cap sectorial de fruita dolça de Jarc-Coag, David Borda, ha presentat aquest divendres a Lleida el primer Premi Internacional a la Millor Poma Golden, organitzat per l'entitat i que està avalat per l'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (Irta). Jarc organitza el premi per aconseguir que tothom, sobretot la distribució, valori més el sabor de la fruita, abandonant la idea de voler vendre més uns preus ruïnosos per a l'agricultor.

"Volem que la distribució centri la seva estratègia de venda a oferir fruita amb sabor, si en els lineals tenim sempre assegurada la qualitat, tots ens sortirem guanyant", ha afirmat Borda.
Jarc anunciarà la poma guanyadora del concurs el 30 de març, i uns dies abans, el 24, oferirà un tast popular després de la jornada que l'entitat organitza a Lleida sobre la qualitat sensorial en poma.

En el tast popular, els assistents podran provar cinc pomes finalistes del premi en un acte al que assistiran representants de la gastronòmica i la distribució.