Mariano Gomà acusa l'independentisme de tolerar la violència en el marc del procés

El president de Societat Civil Catalana vaticina unes eleccions aviat i espera que la CUP "quedi reduïda a la mínima expressió"

Redacció
11 de març del 2017
Actualitzat a la 13:24h
Mariano Gomá, president de SCC
Mariano Gomá, president de SCC | Mariano Gomà
El president de Societat Civil Catalana (SCC), Mariano Gomà, ha advertit aquest dissabte de possibles brots violents que envoltarien el procés. Segons ell, "hi ha filmacions i fotografies de grups violents o joves encaputxats que actuen en aquest país amb el més pur estil kale borroka i això es tolera".

​En aquest sentit, Gomà ha considerat també que per culpa de l'independentisme els catalans "són una societat que viu atònita, silenciosa i silenciada per la deriva dels últims anys". En aquest sentit, ha assegurat que "hi ha moltes empreses, institucions i persones que estan en silenci obligatòriament perquè estem sotmesos a un règim dictatorial i, si et manifestes en contra, pots tenir problemes tant en l'àmbit laboral com en el personal”.

Gomà ha indicat també declaracions a COPE-Catalunya, que el judici del cas Palau pot acabar amb les intencions dels independentistes. "El cas Palau és com haver posat una granada de mà sense espoleta dintre la motxilla de l'independentisme que acabarà rebentant; això rebentarà el procés", ha sentenciat. Per a Gomà, les declaracions dels antics responsables del Palau, Fèlix Millet i Jordi Montull, apuntant a un presumpte finançament irregular de l'antiga CDC poden acabar amb la vida política d'Artur Mas i altres dirigents independentistes. "Tot i que no sóc jurista, el que tinc clar és que cauran tots, cadascú des de l'alçada que li toca, però n'estic completament segur. Ara només cal esperar el que diguin els jutges", ha sentenciat.

El president de Societat Civil Catalana també s'ha mostrat convençut que no hi haurà un referèndum sobre la independència de Catalunya, que hi haurà "molta frustració" i que es convocaran "unes eleccions autonòmiques", on espera "que es normalitzi la situació, és a dir, que els catalans ens deixem de mirar de reüll" i que siguin "la destrucció de l'actual règim, reduint la CUP a la mínima expressió". "Si la CUP queda reduïda, si explota el PDeCAT i per tant Junts pel Sí, i pugen Esquerra, Podem o els comuns, podem veure com el mapa polític català torna 10 o 12 anys enrere", ha advertit també.

El president SCC ha dit, però, que es donarà per satisfet "si s'aconsegueix que tots els sectors que puguin derivar cap a l'independentisme i el dret a decidir treballin obeint la llei i intentant trobar una sortida consensuada i pactada".