Agricultura demana al sector que s'impliqui en l'Observatori de Preus de la fruita dolça

Ha estat un dels punts que s'ha tractat a la Taula Sectorial que s'ha fet aquest divendres a Lleida

Redacció
11 de març del 2017
Actualitzat a la 1:00h
Una pomera
Una pomera | ACN
El Departament d'Agricultura demana al sector que s'impliqui en la posada en marxa i desenvolupament de l'Observatori de Preus de la Fruita Dolça "perquè sigui una eina realment efectiva". Aquest ha estat un dels punts que s'ha tractat a la Taula Sectorial que s'ha fet aquest divendres a Lleida.

En el decurs de la trobada, el Departament ha presentat al sector la proposta de l'Observatori com a instrument de coneixement i transparència del mercat fructícola i ha fet una crida a les organitzacions per "treballar-lo conjuntament". El DARP també ha informat de l'establiment de 3 circumscripcions econòmiques de fruita dolça a Catalunya anunciades dimecres per la consellera Meritxell Serret.
 
Les tres circumscripcions de fruita dolça a Catalunya, concretament per a la pera, la poma i el préssec i la nectarina, són les primeres que s'aproven a tot l'Estat, i permetran incidir en la regulació del mercat per a prevenir crisis de preus i poder actuar i minimitzar-ne els efectes, en cas que es produeixin.

Segons fonts del Departament, el sector ha valorat molt positivament aquesta iniciativa, ja que es tracta d'instruments que han de permetre la millora de la comercialització de la fruita dolça a través de l'establiment d'extensions de normes. El sector s'ha compromès a treballar-hi conjuntament.

El directors general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, ha subratllat que "el Departament explotarà fins al límit totes les eines que són a la nostra mà per a ajudar el sector a remuntar la situació. Farem tot el que puguem fer". En aquest sentit, s'ha recordat que el proper 14 de març, la jornada "Anàlisi de mercat de la fruita dolça", que se celebrarà a Barcelona i que s'emmarca en el Codi de Bones Pràctiques Comercials al llarg de la Cadena Alimentària a Catalunya (CBPC), es dedicarà en aquesta ocasió a la fruita dolça amb l'objectiu de millorar la transparència de la cadena de valor.