Esports

Finalitzen els treballs de neteja del Noguera Pallaresa que milloraran la seguretat dels esports d'aventura

La retirada d'arbres i vegetació ha suposat una inversió de 45.000 euros aportats per la Diputació de Lleida

per Redacció , 10 de març de 2017 a les 01:09 |
Imatges d'una muntanya de troncs prop del riu Noguera Pallaresa | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquesta setmana han finalitzat els treballs de neteja del Noguera Pallaresa, en el tram de Llavorsí a Sort, per millorar la seguretat dels usuaris del riu i la pràctica dels esports d'aventura. Aquestes tasques s'han realitzat gràcies a una inversió de 45.000 euros per part de la Diputació de Lleida i la coordinació tècnica del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i l'Associació d'Empreses de Turisme Actiu i Esports d'Aventura.

Aquests treballs també milloraran que la gent pugui observar millor el pas de les barques de ràfting i piragua pel riu. Gran part de les tasques que s'han realitzat han consistit a tallar arbres, retirar branques i vegetació. Cosa que, de retruc, evitarà que es facin taps al riu en èpoques de crescuda del cabal.

 
Les obres han consistit a desbrossar alguns accessos, treure i tallar arbres morts, i retirar restes vegetals de la llera del riu, per tal d'aconseguir i proporcionar més seguretat als esports d'aigua que es practiquen durant la temporada de primavera i estiu a la Noguera Pallaresa.

Anna Panisello, vicepresidenta del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, ha explicat que d'aquesta actuació se'n beneficiaran tots els usuaris del riu; els que gaudeixen de la seva vista, els que practiquen esports d'aventura, els pescadors i els banyistes.


Florido Dolcet, president de l'Associació d'Empreses de Turisme Actiu i Esports d'Aventura, ha detallat que el conveni amb la Diputació de Lleida i La Caixa tindrà continuïtat l'any vinent i que hi ha possibilitat que s'allargui durant més anys.

La temporada d'esports d'aventura començarà oficialment el pròxim 15 de març, data en què entra en vigor el conveni de l'aigua amb la companyia Endesa, encarregada de garantir un cabal mínim fins al 15 d'octubre.

 

Participació