Lleida Expo Tren augmenta un 25% el nombre d'expositors

Els visitants podran veure l'exhibició de la maqueta 'Berlín 1945', una mostra de fotos d'espectaculars accidents ferroviaris i una locomotora en miniatura de 800 quilos

Redacció
07 de març del 2017
Actualitzat a les 18:56h
Imatge de la presentació de la fira
Imatge de la presentació de la fira | Fira Lleida
Fira de Lleida acollirà els dies 11 i 12 de març la 8a edició del saló Lleida Expo Tren, la mostra anual del lleure i el modelisme ferroviari més important de l'estat espanyol i del sud d'Europa, que forma part del circuit europeu dels salons monogràfics dedicats al món del tren i del modelisme ferroviari.

La fira, amb una superfície de 8.000 metres quadrats repartits entre els pavellons 3 i 4, comptarà enguany amb la presència de 61 expositors comercials (un 25% més respecte als 49 del 2016), 22 maquetes exposades (un 20% més que l'edició anterior, amb una notable presència de clubs francesos) i 38 fabricants i marques representades, als quals cal afegir els 36 clubs i associacions de Catalunya, de la resta de l'Estat i de França. En total, hi haurà 5 quilòmetres de vies per on circularan els trens en miniatura. Igualment, el saló compta ja amb 457 participants acreditats i espera la visita d'unes 12.000 persones. La fira està organitzada per la revista MásTren, i té el patrocini de l'Ajuntament de Lleida.
 
L'alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida, Àngel Ros, ha destacat en el decurs de la presentació del saló que l'objectiu dels organitzadors és potenciar la internacionalització d'aquest certamen i "anar equiparant Expo Tren amb fires com París, Milà, Colònia o Dortmund".

L'organitzador del certamen, Raül Valls, ha afirmat que la previsió és que enguany s'assoleixin els 12.000 visitants i que s'incrementi el ressò internacional, atès que el saló s'ha promocionat a les fires Rail Expo de Chartres (França) i a IMA de Colònia (Alemanya).

Un atractiu important per al visitant aficionat al món del modelisme ferroviari és el mercat d'ocasions, que aquest any continua creixent i arriba fins a les 145 taules de venda, cosa que suposa 290 metres lineals dedicats al comerç del tren en miniatura. Els països estrangers amb representació al saló seran França, Alemanya, Suïssa i els Estats Units. Valls també ha destacat que enguany s'afegeixen als expositors dues importants marques com són Roco-Fleischmann (Alemanya) i Woodland Scenics (Estats Units)

Locomotora de 3 metres de llarg i 800 quilos de pes

Els visitants de la 8a edició de Lleida Expo Tren podran gaudir de l'exposició d'un model de la locomotora Aslthom 7600 de Renfe, una reproducció a escala 1:5-1:6 que circula per una via de 10 polzades d'ample. Es tracta d'una reproducció en miniatura única a Europa per les seves característiques (fa 3 metres de llarg i pesa 800 quilos). El model ha estat construït per Francesc Parera.

Al saló també es podrà veure la maqueta 'Berlín 1945', construïda per l'Associació de Recreació i Modelisme Divisió 45 TH de les Borges Blanques. La construcció recrea la destrucció de la ciutat alemanya i la seva estació de ferrocarril durant la Segona Guerra Mundial. També cal remarcar l'exposició 'Train Wreck', a càrrec de Joan Solé, amb el fons del col·leccionista Antoni Nebot. Es tracta d'una selecció de 100 fotos d'espectaculars accidents ferroviaris.