Pimec assegura que les empreses no deixen Catalunya per la independència sinó per impostos

Josep González posa un zero als polítics per la falta de pressupostos

Redacció
07 de març del 2017
Actualitzat a les 18:00h
Pla mig del president de Pimec, Josep González
Pla mig del president de Pimec, Josep González | ACN
El president de la patronal catalana Pimec, Josep González, ha atribuït aquest dimarts la fugida d'empreses catalanes a altres zones, com de Lleida a la Franja d'Aragó, al millor tracte fiscal en terres aragoneses i no a motius relacionats amb el procés d'independència."En les inversions a Aragó d'empreses catalanes pot haver-hi la necessitat d'expansió en aquesta zona i motius fiscals, no té a veure amb el procés sobiranista i que ningú vegi en aquesta frase que jo estic defensant el procés", ha afirmat en roda de premsa des de Lleida.

L'exempció d'impostos municipals, incentius per la creació de cada lloc de treball o cessions de terrenys són segons les seves paraules algunes dels avantatges que poden oferir altres zones.
L'empresari ha mostrat la seva preocupació per la falta de pressupostos a Espanya i a Catalunya i ha afirmat que els polítics per aquesta raó "tenen un zero" per part de la seva organització. "És un problema que no tinguem els pressupostos i en això posem un zero als polítics", ha afirmat González, que ha insistit que preocupa tant la falta dels de l'Estat com els de la Generalitat i que a nivell de Catalunya costa entendre les raons per les quals no estan aprovats, ha opinat.

González ha assenyalat que la falta de pressupostos està afectant la macroeconomia i no la microeconomia, ja que les empreses van cap endavant. "Per sort portem un any i mig en el qual l'economia marxa al marge dels polítics. Ens hem italianitzat una mica i el que ocorre és que massa italianització tampoc seria bona", ha agregat. El president de Pimec ha insistit que s'han de fer infraestructures i en què "s'han de prendre decisions perquè des que es prenen algunes fins que s'executen, passa temps".

"Marxa la microeconomia, la macroeconomia i vull dir el dèficit de l'Estat, l'endeutament de l'Estat, aquesta ja és una altra història, aquí ja podem veure alguns núvols", ha agregat.González ha explicat també que la seva patronal segueix reclamant una fiscalitat més adequada a les petites empreses que ara estan pagant un 18% dels seus beneficis mentre les grans companyies paguen, segons el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, un 7%, ha dit.
El president de Pimec ha respost a la patronal CEOE, que aquest dilluns va qüestionar el percentatge que havia dit Montoro, afirmant que la seva organització no creu que la gran patronal pagui prop del 20, per la qual cosa està convençut que té més raó el ministre.