Aitona promociona rutes turístiques amb la floració d'arbres fruiters

El punt àlgid de la floració arriba aquest dijous

Redacció
07 de març del 2017
Actualitzat a la 13:04h
Imatge de la ruta dels arbres florits
Imatge de la ruta dels arbres florits | Youtube
L'Ajuntament d'Aitona (Lleida) ha presentat aquest dilluns una campanya turística que aprofita la floració dels arbres fruiters per atreure més visites al poble a través de sis rutes, tres d'elles guiades per camperols i veïns. La campanya, amb la marca "Aitona, amb molt gust", s'ha presentat a escassos dies del punt àlgid de la floració, prevista per a aquest dijous o divendres, i compta amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, ha informat la institució en un comunicat.

Un dels recorreguts guiats és la ruta del presseguer en flor, que descobreix l'agricultura de regadiu explicada per un camperol, la recollida del fruit i el funcionament de les centrals de fruita a ple rendiment.

En la ruta de la Flor del Segon Origen es visiten els diferents espais i localitzacions de la pel·lícula "Segon Origen", del director lleidatà Carles Porta, i el tercer recorregut passa pel nucli antic del poble.

L'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, ha subratllat que l'objectiu és donar a conèixer l'excel·lent qualitat i sabor de la nectarina i els préssecs, entre ells els de les varietats paraguaià i platerina, amb la finalitat de promocionar el camp d'Aitona com a destinació turística i generar noves oportunitats de desenvolupament econòmic del territori.