07
de març
del
2017
Actualitzat
a les
9:48h
El cuiner Genís Costa, del Níam Restaurant de Tàrrega, ha estat el guanyador de la 28a edició del Concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí, que s'ha celebrat aquest dilluns a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, per les seves creacions xai de temporada, caragols i ratafia, i com a postres, textures de pera de Lleida amb cremós de xocolata blanca a la llimona, moscatell i canyella.
El segon premi ha estat per a Roger de la Torre, de l'Hotel Restaurant Can Boix de Peramola, amb la presentació d'espatlla de xai, suc de caragols i groggis de Tupí i de postres, pera de Lleida amb mel, xocolata flexible i cítrics. El certamen, organitzat per la Federació d'Hostaleria de Lleida amb la col·laboració de l'Escola d'Hoteleria, ha comptat enguany amb un total de 14 participants, tots ells menors de 29 anys i procedents de diferents restaurants i hotels de la demarcació de Lleida, així com de la mateixa Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, els quals han hagut de demostrar la seva creativitat i tècnica a la cuina.
El segon premi ha estat per a Roger de la Torre, de l'Hotel Restaurant Can Boix de Peramola, amb la presentació d'espatlla de xai, suc de caragols i groggis de Tupí i de postres, pera de Lleida amb mel, xocolata flexible i cítrics. El certamen, organitzat per la Federació d'Hostaleria de Lleida amb la col·laboració de l'Escola d'Hoteleria, ha comptat enguany amb un total de 14 participants, tots ells menors de 29 anys i procedents de diferents restaurants i hotels de la demarcació de Lleida, així com de la mateixa Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, els quals han hagut de demostrar la seva creativitat i tècnica a la cuina.
En aquesta edició, els cuiners participants han hagut d'elaborar un plat amb principal amb espatlla de xai, i unes postres, amb pera de Lleida. El veredicte del jurat s'ha donat a conèixer aquesta nit en el marc del sopar celebrat a la mateixa Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida. Enguany, el jurat l'han integrat en aquesta edició xefs en representació dels tres restaurants lleidatans amb estrella Michelin: Xixo Castaño del Malena de Gimenells, Zaraida Cotonat del Fogony de Sort, Robert Vidal de La Boscana de Bellvís, a més d'Albert Capdevila, guanyador del Concurs Angel Moncusí 2016.
El guanyador del concurs gaudirà d'un sopar per a dues persones a qualsevol restaurant del país guardonat amb tres estrelles Michelin, inclosa la nit d'hotel. El segon premi consisteix en la inscripció en un dels cursos de cuina d'una reconeguda escola barcelonina.
El guanyador del concurs gaudirà d'un sopar per a dues persones a qualsevol restaurant del país guardonat amb tres estrelles Michelin, inclosa la nit d'hotel. El segon premi consisteix en la inscripció en un dels cursos de cuina d'una reconeguda escola barcelonina.