Genís Costa, del Níam Restaurant de Tàrrega, guanya el Concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí

El segon premi ha estat per a Roger de la Torre, de l'Hotel Restaurant Can Boix de Peramola

Redacció
07 de març del 2017
Actualitzat a les 9:48h
Imatge de Genís Roca
Imatge de Genís Roca | ACN
El cuiner Genís Costa, del Níam Restaurant de Tàrrega, ha estat el guanyador de la 28a edició del Concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí, que s'ha celebrat aquest dilluns a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, per les seves creacions xai de temporada, caragols i ratafia, i com a postres, textures de pera de Lleida amb cremós de xocolata blanca a la llimona, moscatell i canyella.

El segon premi ha estat per a Roger de la Torre, de l'Hotel Restaurant Can Boix de Peramola, amb la presentació d'espatlla de xai, suc de caragols i groggis de Tupí i de postres, pera de Lleida amb mel, xocolata flexible i cítrics. El certamen, organitzat per la Federació d'Hostaleria de Lleida amb la col·laboració de l'Escola d'Hoteleria, ha comptat enguany amb un total de 14 participants, tots ells menors de 29 anys i procedents de diferents restaurants i hotels de la demarcació de Lleida, així com de la mateixa Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, els quals han hagut de demostrar la seva creativitat i tècnica a la cuina.
En aquesta edició, els cuiners participants han hagut d'elaborar un plat amb principal amb espatlla de xai, i unes postres, amb pera de Lleida. El veredicte del jurat s'ha donat a conèixer aquesta nit en el marc del sopar celebrat a la mateixa Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida. Enguany, el jurat l'han integrat en aquesta edició xefs en representació dels tres restaurants lleidatans amb estrella Michelin: Xixo Castaño del Malena de Gimenells, Zaraida Cotonat del Fogony de Sort, Robert Vidal de La Boscana de Bellvís, a més d'Albert Capdevila, guanyador del Concurs Angel Moncusí 2016.

El guanyador del concurs gaudirà d'un sopar per a dues persones a qualsevol restaurant del país guardonat amb tres estrelles Michelin, inclosa la nit d'hotel. El segon premi consisteix en la inscripció en un dels cursos de cuina d'una reconeguda escola barcelonina.