Refugiats

Lleida ofereix 70 places per acollir refugiats de forma immediata

La ciutat es suma a la iniciativa d'Amnistia Internacional per formar part de les poblacions acollidores

per Redacció, 5 de març de 2017 a les 17:44 |
Imatge de la manifestació «Volem acollir» | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Lleida ha estat una de les 17 poblacions catalanes que s’han mobilitzat com a ciutat acollidora de persones refugiades, seguint la iniciativa organitzada per Amnistia Internacional, per recordar al Govern espanyol que cal que compleixi amb els compromisos en matèria de reubicació i reassentament que va adquirir amb els socis de la Unió Europea. La ciutat ofereix 70 places per a persones refugiades, així com la voluntat d’accelerar aquest procés d’acollida.

El tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans ha assenyalat que Lleida és i serà sempre una ciutat d’acollida perquè estima la diversitat. "No entenem com encara hi ha moltes ciutats o com un Govern espanyol no accepta que hi ha molta gent que està morint, creuant els canals, el mar o els països. No podem posar fronteres a les necessitats ni als drets de les persones i, per tant, hem d’aconseguir no només que Lleida sigui una ciutat d’acollida, sinó que ho sigui tot el món".

 

Participació