ERC i la CUP proposen l'elecció d'un president de consens pel Consorci Lingüístic

Les dues formacions diuen que el pacte entre PSC i PDECat no és representantiu a nivell territorial

Redacció
03 de març del 2017
Actualitzat a les 15:39h
Vega, Juvillà i Gabarell
Vega, Juvillà i Gabarell | ACN
ERC i la CUP han mostrat la seva "indignació" davant de "l'anunci per sorpresa" de l'acord entre el PSC i el PDECat per compartir la presidència del Consorci de Normalització Lingüística de Lleida (CNL) i han reclamat que s'invalidi un pacte perquè consideren que "no és representatiu a nivell territorial". Així, proposen l'elecció d'un candidat consensuat per totes les forces polítiques amb representació al territori i les entitats que formen part del CNL.

Carles Vega, com a representant d’ERC, ha denunciat que es tracta d'un "pacte inacceptable i sense sentit" tenint en compte que "el PSC ha pactat a Lleida amb C’s, un partit que ha demanat la desaparició del Consorci de Normalització Lingüística".

A més, ha recordat que el pacte a la Paeria "ha suposat un desplaçament de la llengua catalana en l'àmbit municipal" i que "a l'octubre del 2015 el PSC, C’s i PP van votar contra l'ús preferent de la llengua catalana en una moció". Vega ha afegit que "no és vàlid un pacte entre dos partits, perquè la representativitat territorial que tenen ha quedat deslegitimada".

En el mateix sentit s'ha pronunciat Pau Juvillà, de la CUP, que ha qualificat l'acord de "vergonyant" i ha reclamat que "aquest pacte de passadissos s'obri al territori i es continuï buscant un candidat de consens", una opció amb la qual ja fa deu mesos que estan treballant tant la CUP com ERC.

Juvillà ha recordat que alguns consells comarcals com el del Solsonès, la Segarra i el Pallars Sobirà ja es van oposar a què la presidència del CNL continués en mans del PSC i de Montse Parra. Així, ha demanat a la resta d'ens comarcals i d'entitats amb dret a vot al consorci que "s'oposin a que els partits que aposten per la regressió del català puguin ocupar la presidència del CNL i, als que hi van votar en contra, que ho reconsiderin".