ERC i la Crida reclamen un consell extraordinari del CNC sobre la concessió de la cafeteria de la Llotja

Les dues formacions consideren que la Paeria ha actuat al marge del consell d'administració i que l'acord amb Shalom és "unilateral"

Redacció
01 de març del 2017
Actualitzat a les 19:10h
Imatge de l'exterior de la Llotja
Imatge de l'exterior de la Llotja | ACN
ERC i la Crida per Lleida-CUP han demanat una convocatòria extraordinària del consell d’administració del Centre de Negocis i Convencions (CNC) de Lleida per tal que el conseller delegat, Rafel Peris, informi sobre l’acord temporal subscrit​ amb l’associació Shalom per a la prestació del servei de restauració de la Llotja. Els republicans asseguren que "s'incompleix la llei de contractació del sector públic i menysté les competències del Consell d'Administració després d'arribar a un acord de forma unilateral amb l'entitat Shalom perquè assumeixi el servei de cafeteria i restauració de la Llotja aquesta mateixa setmana".

L'acord s'ha donat a conèixer aquest dimarts als membres del Consell d'Administració mitjançat un correu electrònic sense que se'ls hagi consultat prèviament. ERC-Avancem i la Crida destaquen que el centre especial de treball amb el qual s'ha arribat a un acord és un bon exemple d'empresa èticament responsable, si bé exigeixen a Peris que no actuï al marge del consell d’administració del CNC. Els republicans consideren que el procediment que es vol tira endavant és totalment irregular i fruit de la poca previsió del Conseller Delegat, donat que aquesta qüestió no es va acordar en cap de les dues reunions del Consell d'Administració celebrades al febrer​.

"Després d’acceptar tant alegrement i amb tanta pressa l’abandonament de la concessió per part de la Llotja S.A., és de mínims que Rafael Peris procedeixi a informar i a retre comptes amb el consell sobre qualsevol contracte a la Llotja", ha explicat el conseller de la Crida al CNC, Ferran Dalmau.

​D'altra banda, el CNC constituïda per l'Ajuntament de Lleida i Mercolleida ha assumit aquest dimecres la gestió del palau de congressos de Lleida, la Llotja, després de la renúncia presentada per la Llotja de Lleida, SA, firma que havia gestionat l'equipament fins ara. Peris, ha destacat que "es tanca etapa de set anys i se n'obre una de nova, amb la voluntat d'optimitzar al màxim el rendiment d'aquest motor tant important de dinamització socioeconòmica per a la ciutat".

Així mateix, ha garantit la celebració de les diferents activitats congressuals previstes i ha expressat el compromís de "consolidar-les, fidelitzar-les i augmentar-les". En aquest sentit, el CNC i el grup de comunicació Agrinews han signat un conveni perquè la Llotja sigui la seu fins al 2020 dels congressos porciFORUM i nutriFORUM, centrats en el sector porcí i el nutrició animal, respectivament. Els pròxims dies 9 i 10 de març el palau de congressos de Lleida ja acollirà l'edició del 2017 d'ambdós congressos estatals, que se celebraran de forma paral·lela i que enguany reuniran més d'un miler de professionals relacionats amb ambdós sectors.