La manca de finançament per pagar les obres del Camp d'Esports posa en alerta la Paeria

L'alcalde de Lleida assegura que està preocupat perquè el Lleida Esportiu no troba bancs que avalin les obres | El responsabe de Royal Verd no descarta obrir la via judicial, si bé confia en cobrar en els propers dies

01 de març del 2017
Actualitzat a les 17:51h
Operaris instal·lant la nova gespa
Operaris instal·lant la nova gespa | Lleida Esportiu
Les obres de la nova gespa del Camp d'Esports, acabades al setembre, encara no han estat pagades a l'empresa Royal Verd. Els 600.000 euros que van costar les tasques de substitució del terreny de joc no han estat abonats encara, un fet que preocupa l'alcalde de la ciutat, Àngel Ros, que aquest dimecres ha lamentat que el Lleida Esportiu encara no hagi trobat cap banc que avali aquesta despesa. El conveni que es va signar amb el consistori fixava que seria el club el que buscaria finançament i que la Paeria cobriria la despesa posteriorment. "El finançament l'ha d'obtenir el club, i estic preocupat, perquè aquesta empresa té dret a cobrar per la bona feina", ha indicat Ros.

​Per la seva banda, el coordinador general de Royal Verd, Eudald Morera, ha assegurat a NacióLleida que la seva empresa no comptava amb aquest endarreriment en el pagament i s'ha mostrat neguitós per aquest fet. "En el pitjor dels casos que contemplava no hi figurava no haver cobrat al mes de març", ha indicat Morera, que ha assegurat també que part de la viabilitat de la seva companyia depèn d'aquests diners que ha de pagar l'Ajuntament de Lleida. "Parlem d'una gran quantitat de diners per unes obres que van ser fetes de manera molt correcta", ha apuntat.

Royal Verd no descarta anar als tribunals

D'altra banda, Morera ha assegurat que aquesta demora afecta també empreses de la ciutat que van ser subcontractades per fer les obres. Tanmateix, el responsable de la companyia no ha volgut posar llenya al foc en relació a una possible denúncia, si bé tampoc ha tancat aquesta possibilitat si persisteix el retard en el pagament.

​Per la seva banda, el president del Lleida, Albert Esteve, ha assegurat a aquest diari que el club està treballant per resoldre la situació alhora que ha apuntat que els responsables de l'empresa Royal Verd estan al corrent de tots els passos que s'estan duent a terme per possibilitar el pagament de les obres.