Tribunals

Els psicòlegs descarten que l'apunyalador de Lleida tingui un trastorn

Consideren que el seu comportament respon a un trastorn antisocial de personalitat però que sap què va fer i entén les conseqüències dels seus actes

per Redacció, 1 de març de 2017 a les 15:15 |
Alejandro Ruiz Vidal, durant el judici | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una dotzena de metges, psicòlegs i psiquiatres han declarat aquest dimecres en la tercera jornada del judici a l'acusat d'apunyalar cinc vianants a Lleida el setembre de 2014. Els psicòlegs de l'Equip d'Assessorament Tècnic i Atenció a la Víctima (EATAV) a Lleida, vinculats al departament de Justícia de la Generalitat, han descartat que l'acusat pateixi cap trastorn delirant ni psicòtic. 

Consideren que el seu comportament respon a un trastorn antisocial de personalitat però que sap què va fer i quines conseqüències poden tenir els seus actes. Els psiquiatres aportats per la defensa, que han analitzat tant l'acusat com la seva família, coincideixen amb els altres professionals que l'acusat no és cap psicòpata però han declarat, en canvi, que sí que pateix un trastorn paranoide i que l'atac va ser fruit d'una crisi delirant que va patir a causa d'aquest trastorn. 


És per això que consideren indispensable el seu tractament amb fàrmacs neurolèptics per evitar que faci mal als altres i a sí mateix.

 

Participació