L'autor confés del crim d'Aspa va agafar l'escopeta del seu amic sense permís

L'home assegura que s'havia deixat l'arma al vehicle d'Ismael Rodríguez, i que li va reclamar sense obtenir resposta | El jutge el deixa en llibertat amb càrrecs

Redacció
27 de febrer del 2017
Actualitzat a les 22:49h
Imatge de l'home sortint del jutjat
Imatge de l'home sortint del jutjat | CCMA
El titular de l'arma amb què es va cometre el crim d'Aspa (Segrià) en què van perdre la vida dos agents rurals ha declarat davant el jutjat d'instrucció número 4 de Lleida que dos dies abans dels fets es va descuidar l'escopeta al vehicle de l'autor confés del crim, quan van anar junts a un vedat de caça. 

En aquest sentit, ha explicat que quan se'n va adonar, passada una mitja hora, el va trucar per telèfon diversos cops i li va enviar missatges de Whatsapp per reclamar-li el retorn de l'escopeta, petició a la qual no hauria accedit el seu company. Altrament, ha reconegut que no va pagar res a l'autor confés del crim després que aquest li cedís l'arma i que era coneixedor que el seu company no disposava de la llicència d'armes necessària per seguir-la tenint. 

Segons l'advocat de les famílies dels dos agents rurals morts, Pau Simarro, la declaració del titular de l'arma ha estat "confusa" a l'hora d'explicar perquè va posar l'escopeta al seu nom –juntament amb altres dues armes- i ho ha atribuït a una voluntat "d'intentar protegir" l'autor confés dels fets.

Després de declarar, el titular de l'arma ha quedat en llibertat amb càrrecs com a presumpte cooperador necessari en un delicte de tinença il·lícita d'armes. La Guàrdia Civil li ha imposat una sanció i li ha retirat totes les armes que tenia al seu nom.