Tàrrega actualitzarà el cens de mascotes per identificar els propietaris en casos d'abandó o pèrdua

El consistori signarà un conveni amb el col·legi de Veterinaris

Redacció
27 de febrer del 2017
Actualitzat a les 9:43h
Un cadell de gos
Un cadell de gos | Cristóbal Castro
L'Ajuntament de Tàrrega vol actualitzar el cens municipal d'animals de companyia a través d'un conveni de col·laboració que formalitzarà amb el Col·legi Oficial de Veterinaris de Lleida i el Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya. Mitjançant aquest acord, la capital de l'Urgell vol posar al dia el percentatge d'animals identificats i censats al municipi.

Segons el consistori, mantenir les dades del cens el més completes possible contribuirà a lluitar més eficaçment contra l'abandonament de mascotes i recorda que el cens possibilita la identificació del propietari i l'inici del procediment sancionador contra el responsable de l'abandonament. D'altra banda, també es millorarà el servei d'atenció als propietaris a l'hora de localitzar el seus animals de companyia perduts, robats o extraviats.
 
Segons l'alcaldessa de Tàrrega Rosa Maria Perelló, "aquest compromís fomenta la tinença responsable d'animals de companyia i el benestar de les mascotes". A partir del conveni, el Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya facilitarà a l'Ajuntament de Tàrrega l'accés a la base de dades de cens d'animals de companyia de l'AIAC, l'arxiu sanitari informatitzat on es recullen les dades de les identificacions que practiquen els veterinaris col·legiats. El consistori disposarà així d'una eina àgil i fiable per completar i actualitzar el cens municipal d'animals de companyia, que inclou gossos, gats i fures. Tàrrega dóna compliment així a l'article 14.2 del Decret Legislatiu 2/2008 de la llei de protecció dels animals.

En aquest cens figura el nom de l'animal, espècie o raça, sexe, data de naixement, codi d'identificació (transponedor o microxip), i domicili habitual. L'accés per part de l'Ajuntament de Tàrrega a aquesta base de dades es fa únicament a càrrec d'un responsable designat i en cap cas se cedeix a terceres persones o altres entitats. Per fer el seguiment de l'objecte d'aquest conveni, es constituirà una comissió formada per dos representants de l'Ajuntament, un representant del Col·legi i un altre en nom del Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya.