Onada de robatoris d'aspersors a Lleida amb quatre denúncies en menys d'un mes

Els Mossos investiguen si els autors són un grup organitzat

Redacció
26 de febrer del 2017
Actualitzat a les 17:14h
Els Mossos d'Esquadra han recollit en menys d'un mes quatre denúncies de robatoris d'aspersors dels sistemes de reg de finques agrícoles en diferents poblacions lleidatanes. L'últim que ha transcendit és el de 300 peces que es van sostreure d'un terreny de Torres de Segre (Segrià) i que va ser denunciat el 7 de febrer, segons fonts de la policia catalana.

A mitjans d'aquesta setmana també es va denunciar el robatori de 1.500 aspersors en una finca de 25 hectàrees a Castelló de Farfanya (Noguera). Casos que se sumen a altres assalts denunciats el 4 de febrer en una finca de Malpartit, a Torrefarrera (Segrià), i el dia 11 a Raimat (Segrià). Tenint en compte la quantitat de peces sostretes i que desmuntar-los un a un és una tasca laboriosa se sospita que els robatoris els hauria perpetrat un grup organitzat format per diverses persones.
 
En el cas de Castelló de Farfanya, el robatori va tenir lloc en una finca agrícola situada al camí d'Albesa a la zona del canal Algerri-Balaguer. Els fets van tenir lloc durant la nit de dimarts a dimecres quan els assaltants van desmuntar els aspersors que hi havia a l'explotació, desenroscant-los però sense arribar a trencar-los, segons ha informat la policia. D'aquesta manera els lladres poden vendre les peces perquè puguin ser aprofitades de nou, obtenint-ne un major benefici, o bé sinó com a ferralla. El propietari de la finca va denunciar els fets aquest dimecres 22 a la tarda davant els Mossos d'Esquadra.

A principis de febrer en una finca de Malpartit, al terme de Torrefarrera, van desaparèixer 500 aspersors de dos parcel·les de quinze hectàrees i en el cas de Raimat els lladres es van endur 84 canyes de reg amb els corresponents aspersors.