Renovada la línia elèctrica centenària de Camarasa

Endesa inverteix 9 milions a Lleida per duplicar la capacitat de transport d'energia | Travessa 10 municipis de tres comarques, la Segarra, l'Urgell i la Noguera

Redacció
25 de febrer del 2017
Actualitzat a les 17:59h
Imatge de les tasques de millora
Imatge de les tasques de millora | Endesa
Endesa ha invertit nou milions d'euros a duplicar la capacitat de transport d'una línia elèctrica centenària de Lleida entre Camarasa i Cervera per adaptar-la a les necessitats actuals i evacuar energia cap a Barcelona. La renovació, que va començar el 2012, inclou 44 quilòmetres de longitud de cable i 227 torres metàl·liques, la qual cosa permet una reducció important d'emissions de CO2.

La inversió ha permès duplicar en ella la potència a transportar, necessitat generada arran de la proliferació de parcs fotovoltaics i centrals de cogeneració situades a les comarques de la Noguera, el Pla d'Urgell, Segarra i l'Urgell.

La remodelació, que s'ha dut a terme en quatre fases, va començar fa poc més de quatre anys, al centenari de la posada en servei d'aquesta infraestructura, construïda per portar l'energia sobrant de les comarques de Lleida a les zones de major demanda a l'entorn de Barcelona.

En els últims anys, i com a conseqüència de l'increment de generació a Ponent el saldo exportador ha augmentat i s'ha hagut de redissenyar la línia per no provocar saturacions.
La nova línia ha conservat el mateix traçat que l'anterior entre els termes municipals de Cervera, Torreta i Florejacs i Els Plans de Sió, a la comarca de la Segarra, Ossó de Sió, Puigverd d'Agramunt i Agramunt, a l'Urgell, i Preixens, Montgai, Cubells i Camarasa, en la Noguera.